Turkkiin ja Syyriaan maanantaina kohdistuneet maanjäristykset ovat aiheuttaneet suorastaan valtavaa tuhoa.

The Guardianin mukaan maanjäristys on vaatinut keskiviikkoaamuun mennessä yli 11 000 kuolonuhria, mutta todellinen uhrimäärä lienee merkittävästi suurempi.

Tiistaina turkkilaismediat uutisoivat siitä, miten Turkin pääsarjaseura Hataysporin seurajohdosta oli kerrottu, että jalkapalloilija Christian Atsu on löydetty hengissä romahtaneesta talosta ja viety sairaalaan. Myös Ghanan jalkapalloliiton virallinen Twitter-tili vahvisti asian.

Todellisuudessa asian laita on kuitenkin erilainen. Hataysporin seurajohdon mukaan Atsu on edelleen raunioissa, eikä häntä ole saatu turvaan.

– Sain tiedon, että Atsu oli pelastettu raunioista, mutta se ei ollut totta. Annoin sen tiedon medialle, mutta tällä hetkellä saamamme informaatio on se, että Atsu ja urheilutoimenjohtaja Taner Savut ovat edelleen raunioissa, Hataysporin seurajohtoon kuuluva Mustafa Özat totesi turkkilaismedialle.

Hataysporin edustusjoukkueen lääkäri Gürbey Kahvecin mukaan seuran edustajat menivät etsimään Atsua sairaalasta, kun media uutisoi pelaajan pelastuneen raunioista.

– Kun kuulimme uutisen, että Atsu oltiin viety Dortoylin sairaalaan, menimme sinne etsimään häntä, mutta hän ei ollut siellä. Tällä hetkellä ikävä kyllä näyttää siltä, että Savutia tai Atsua ei ole löydetty, Kahveci kertoi Hurriyetille.

31-vuotias Atsu iski vielä sunnuntai-iltana lisäajan vapaapotkumaalin Turkin pääsarjassa. Atsu on pelannut urallaan muun muassa Chelseassa ja Newcastlessa.

Lähteet: MARCA, SER, Guardian