Paris Saint-Germain on valinnut laitapuolustajansa Achraf Hakimin mukaan Mestarien liigan otteluunsa Bayern Müncheniä vastaan, vaikka häntä koskeva raiskaustutkinta on parhaillaan meneillään.

Syyttäjät ilmoittivat viime viikolla aloittaneensa virallisen tutkinnan raiskauksesta, jonka väitetään tapahtuneen Hakimin, 24, kotona 25. helmikuuta.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Kuvakaappaus PSG:n sivuilta.

Nuori nainen meni kertomaan toissa sunnuntaina poliisiasemalle, että Hakimi oli raiskannut hänet edeltävänä yönä. Hän ei halunnut nostaa oikeusjuttua Marokon maajoukkuepuolustajaa vastaan, mutta syyttäjä päätti ottaa tapauksen tutkintaan sen vakavuuden vuoksi.

Bayern München isännöi PSG:tä keskiviikkona Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Bayern voitti avausosan vieraskentällä 1-0.

Takareisivammasta kärsinyt Hakimi on ollut sivussa PSG:n kolmesta edellisestä ottelusta, mutta hän oli viime lauantaina stadionilla seuraamassa pariisilaisten 1-0-voittoa Nantesista. Maanantaina Hakimi osallistui joukkueharjoituksiin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

SOCCER212

@SCCR_212
Hakimi est présent au Parc !

Le Parisienin mukaan Hakimia on kielletty ottamasta yhteyttä väitettyyn uhriin, mutta hänellä on lupa poistua Ranskasta, vaikka tutkinta on kesken.

Syyttäjät aloittivat tapauksen esitutkinnan viime viikon maanantaina. Tutkinnan aloittaminen ei välttämättä tarkoita, että tapaus etenee oikeuteen.

Syyttäjänviraston mukaan raiskaussyytöksiä tutkivat tutkijat kuulustelivat Hakimia viime torstaina. Sen jälkeen tutkintatuomari nosti alustavan syytteen häntä vastaan ja asetti hänet oikeudelliseen valvontaan.

Ranskan lain mukaan alustava syytteeseenpano tarkoittaa, että on syytä epäillä rikosta, mutta se antaa enemmän aikaa tutkia asiaa ennen kuin päätetään, viedäänkö tapaus oikeuteen.

Pelaajan asianajaja Fanny Colin on sanonut, että Hakimi ”kiistää jyrkästi kaikki häntä vastaan esitetyt syytökset” ja että hän joutui ”yritetyn kiristyksen” uhriksi.

Rachel Flore Pardo, väitetyn uhrin asianajaja, kommentoi uutistoimisto AFP:lle: ”Asiakkaani pitää kiinni kaikesta, mitä hän on sanonut. Hän teki valinnan puhua yksinomaan syyttäjille eikä halua, että tapauksesta tulee mediakysymys, lähinnä suojellakseen omaa turvallisuuttaan.

Lähteet: AFP, Al Jazeera, Sky Sports