Ranskan kanssa vuoden 1998 maailmanmestaruuden voittanut Emmanuel Petit on pettynyt siihen, miten Antoine Griezmann suhtautui maajoukkueen uuden kapteenin valintaan.

Les Bleusin edellinen kapteeni Hugo Lloris lopetti maajoukkueuransa Qatarin MM-kisojen jälkeen, joten nauhalle oli päätettävä uusi kantaja.

Kunniatehtävään valittiin lopulta Paris Saint-Germainin tähtihyökkääjä Kylian Mbappé, 24, joka oli Griezmannin, 32, kanssa saavuttamassa vuoden 2018 maailmanmestaruutta ja viime vuoden MM-hopeaa.

Ranskalaismedian mukaan Griezmann pettyi raskaasti, vaikka hänet valittiinkin varakapteeniksi. Joidenkin lähteiden mukaan Atlético Madridin luottohyökkääjä on pohtinut jopa maajoukkueuransa lopettamista kapteenivalinnan takia.

Petit’n mielestä moinen käytös ei sovi kokeneelle maajoukkuepelaajalle.

– En tiedä, miksi hän ajattelee sitä pettymyksenä. Hän ajattelee mielessään, että hän ansaitsee sen (kapteeninnauhan) eniten, koska hän on tällä hetkellä maajoukkueen vanhin pelaaja. Valta otetaan, sitä ei vaadita, kommentoi Petit RMC Sportille.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Equipe de France ⭐⭐

@equipedefrance
Didier Deschamps a nommé Kylian Mbappé comme nouveau 𝒄𝒂𝒑𝒊𝒕𝒂𝒊𝒏𝒆 𝒅𝒆𝒔 𝑩𝒍𝒆𝒖𝒔 ! ©️

Antoine Griezmann est le vice-capitaine 🇫🇷 #FiersdetreBleus

– Kapteeninnauhan on mentävä luonnollisesti ja yksimielisesti jollekin pelaajalle, koska se yhdistää kaikki pukuhuoneessa. Sen vaatiminen ja siitä suuttuminen on täydellinen esimerkki siitä, miksi meidän ei pitäisi antaa sitä hänelle.

Petit ymmärtää Griezmannin pettymyksen, mutta hän ei ole varma, onko Atléticon hyökkääjällä oikeita ominaisuuksia johtajaksi.

– Näettekö Griezmannin siinä roolissa? MM-kisoissa hän johti joukkuetta esityksillään, mutta oliko hän johtaja siinä mielessä, että hän keräsi kaikki ympärilleen ja meni muiden pelaajien luokse vaikeilla hetkillä?