Radja Nainggolan on pelannut pitkälti koko uransa Italiassa. Nainggolan palasi hiljattain Italiaan tehtyään loppukauden mittaisen sopimuksen Serie B -seura SPAL:n kanssa.

34-vuotias Nainggolan edusti AS Romaa vuodet 2014-18. Nainggolan nousi vuosien saatossa kannattajien lemmikiksi, mutta vaihtoi lopulta maisemaa siirryttyään Internazionaleen.

Nainggolan tunnetaan varsinkin kentän ulkopuolisista tempuistaan. Nainggolan on ollut läpi uransa varsin ongelmallinen hahmo, joka on kerännyt erilaisia kohuja puoleensa.

Belgialaisseura Royal Antwerp purki Nainggolanin sopimuksen vuodenvaihteessa. Nainggolan poltti syksyllä sähkötupakkaa vaihtopenkillä ja seura siirsi pelaajan sittemmin sivuun joukkueen toiminnasta.

AS Roman entinen urheilutoimenjohtaja Walter Sabatini hankki Nainggolanin seuraan takavuosina. Sabatini kertoi rehellisen mielipiteensä Nainggolanista La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

– Minulla on paikka sydämessäni jokaiselle pelaajalle, jonka olen tuonut AS Romaan. Radja on pelaaja, joka suututti minut eniten. Rakastan häntä kuin omaa poikaani, mutta hän on rikollinen. Jos laitat Radjan eteen 7-8 drinkkiä, hän juo ne kaikki. Hänelle elämä on kuin peli, mutta hän on samalla tunteellinen ihminen.

Sabatinin mukaan AS Roman silloiset pelaajat eivät pitäneet Nainggolanista riittävän hyvää huolta.

– Radja on poikkeustapaus. Joukkuetovereiden olisi pitänyt auttaa häntä enemmän. Heidän ei olisi pitänyt hyväksyä Radjan tekemisiä, vaan pitää hänet lähellään. Radjalla on aina ollut kaikki, mitä hän on halunnut, mutta kentällä hän on ehdottomasti ykköskorin pelaaja. Näin Radjan tekevän AS Roman paidassa kentällä asioita, joita muut eivät ole tehneet.