Bayern München on vahvistanut vapauttaneensa päävalmentaja Julian Nagelsmannin tehtävistään.

Nagelsmann, 36, aloitti Bayernin peräsimessä kesällä 2021 ja johdatti debyyttikaudellaan müncheniläiset Bundesliigan voittoon.

Kirjoitushetkellä Bayern on Bundesliigassa toisena, pisteen päässä sarjakärki Borussia Dortmundista, jonka se kohtaa seuraavassa sarjaottelussaan. Bayern on myös yhä mukana Saksan Cupissa ja Mestarien liigassa, joissa se on kummassakin edennyt kahdeksan parhaan joukkoon.

Tieto Nagelsmannin siirtämisestä sivuun tuli lehdistön tietoon torstaina. Monet ovat pitäneet Bayernin päätöstä hätiköitynä, mutta seurapomot ilmoittivat tiedotteessa, että he eivät ole olleet tyytyväisiä joukkueen suoriutumiseen viime aikoina.

– Kun hankimme Julian Nagelsmannin FC Bayerniin kesällä 2021, olimme vakuuttuneita siitä, että voisimme työskennellä hänen kanssaan pitkäjänteisesti – ja se oli meidän kaikkien tavoite aina loppuun asti. Julian jakaa pyrkimyksemme pelata menestyksekästä ja viihdyttävää jalkapalloa, kommentoi toimitusjohtaja Oliver Kahn.

– Nyt olemme kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että joukkueemme laatu – viime vuoden Bundesliigan mestaruudesta huolimatta – on tullut yhä harvemmin esiin. MM-kisojen jälkeen pelaamisemme ei ole ollut yhtä menestyksekästä ja viihdyttävää. Suorituskyvyn suuret vaihtelut ovat asettaneet kyseenalaiseksi tämän kauden tavoitteemme, mutta myös tulevaisuuden tavoitteemme. Siksi olemme toimineet nyt.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FC Bayern München

@FCBayern
Der FC Bayern hat Trainer Julian Nagelsmann freigestellt. Zu dieser Entscheidung kamen der Vorstandsvorsitzende Oliver Kahn und Sportvorstand Hasan Salihamidžić in Abstimmung mit Präsident Herbert Hainer. Nachfolger von Nagelsmann wird Thomas Tuchel.

🔗 fc.bayern/PM240323_

Samassa tiedotteessa Bayern vahvisti, että se on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Thomas Tuchelin kesään 2025 ulottuvalla sopimuksella.

Tuchel, 49, sai kauden alussa kenkää Chelseasta ajauduttuaan erimielisyyksiin lontoolaisseuran uusien omistajien kanssa. Hän voitti 1,5 vuoden aikana Chelseassa kolme pokaalia, mukaan lukien Mestarien liigan pytyn kaudella 2020-21, ja johdatti joukkueensa kaikkiaan kuuteen finaaliin.

Aiemmin urallaan Tuchel on luotsannut myös Paris Saint-Germainia, Borussia Dortmundia, Mainzia ja Augsburgin kakkosjoukkuetta.

 

FC Bayern München

@FCBayern
Thomas Tuchel erhält einen Vertrag bis zum 30.6.2025 und wird am Montag erstmals das Training leiten.