Gianluigi Buffon pelasi PSG:ssä kauden 2018-19.

Buffon oli jättänyt Juventuksen muutamaa kuukautta aiemmin ja siirtynyt vapaana agenttina Pariisiin jahtaamaan Mestarien liigan voittoa. Buffon pelasi kyseisellä kaudella 25 ottelua PSG:n riveissä ja voitti Ranskan pääsarjamestaruuden.

Christian Vieri haastatteli Buffonia BoboTV -ohjelmassaan.

Buffon kertoi pitävänsä PSG:n kanssa Mestarien liigasta putoamista koko uransa suurimpana pettymyksenä. Buffon lähti Pariisiin nimenomaan voittamaan Mestarien liigaa, sillä hän ei onnistunut nappaamaan himoittua pystiä Juventuksessa.

– Se oli elämäni paras kokemus. Tunsin oloni kuin vapaaksi mieheksi. Puhuin ranskaa ja tapasin ihmisiä kaduilla. Vierailin museoissa. Ja tunsin olevani todella laadukkaassa joukkueessa. Harjoituksissa oli uskomaton taso. Olin vakuuttunut siitä, että kykenisimme voittamaan Mestarien liigan. Olimme ylivoimaisia muihin nähden. Menimme Manchesteriin pelaamaan neljännesvälieriä ja dominoimme ottelua. Putosimme toisessa osassa ja se on edelleen urani suurin pettymys tähän mennessä. PSG:ltä puuttui juventusmainen asenne.

Buffon vietti Pariisissa vain vuoden. Maalivahti kertoi hylänneensä seuran jatkosopimustarjouksen. PSG halusi peluuttaa Alphonso Areolaa Mestarien liigassa, eikä se miellyttänyt Buffonia. Buffon kokee silti tehneensä virheen poistuttuaan PSG:stä.

– PSG:stä lähteminen oli suuri virhe. Kieltäydyin kymmenen miljoonan euron palkkatarjouksesta. Seura sanoi minulle harjoituskentällä, että he haluaisivat mielellään pitää minusta kiinni, mutta samalla he halusivat peluuttaa Areolaa, eli omaa kasvattiaan Mestarien liigassa. En hyväksynyt sitä, koska minulle urheilu on aina tarkoittanut sitä, että ne pelaavat, jotka ansaitsevat pelata. Miksi minun olisi pitänyt jäädä kakkosmaalivahdiksi Ranskaan? Olisin voinut tehdä saman Italiassa ja sitten palasinkin Juventukseen.

45-vuotias Buffon pelaa nykyään Serie B -seura Parmassa. Buffon on pelannut kuluvalla kaudella 11 sarjaottelua.