Mesut Özil ilmoitti aiemmin tällä viikolla lopettaneensa pelaajauransa.

Peliälystään, syöttötaidostaan ja tekniikastaan tunnettu pallotaituri muistetaan parhaiten vuosistaan Real Madridissa ja Arsenalissa. Özil pelasi Real Madridissa vuodet 2010-13. Saksan A-maajoukkueessa vakuuttavat MM-kisat kesällä 2010 pelannut Özil siirtyi Werder Bremenistä Real Madridiin.

Özil voitti Real Madridissa La Ligan, Copan ja Supercopan.

Marca haastatteli Öziliä, joka kertoi, miksi päätyi Barcelonan sijaan Real Madridiin. Real Madridin tuolloinen valmentaja José Mourinho nousi arvoon arvaamattomaan.

– Minun piti päättää Real Madridin ja Barcelonan välillä. Loppujen lopuksi kyse ei ollut rahasta. En tiedä, onko tästä puhuttu, mutta vierailin niin Madridissa kuin Barcelonassakin. Ero oli Mourinhon ja Pep Guardiolan välillä. Mourinho teki kanssani VIP-kierroksen Bernabéulla. Tutustuin hänen kanssaan stadioniin ja pokaaleihin. Se sai ihoni kananlihalle.

Özil pettyi siihen, ettei Guardiola jaksanut edes tavata häntä Barcelonan-reissun yhteydessä.

– Visiittini Barcelonaan ei ollut yhtä tunteikas. Suurin pettymys oli se, ettei Guardiola edes viitsinyt tutustua minuun. Ennen sitä reissua pidin paljon Barcelonan pelitavasta ja todellisuudessa kykenin kuvittelemaan itseni pelaamassa heidän kanssaan, mutta Real Madrid oli tosissaan kintereilläni. Mourinho oli selvästi suurin yksittäinen syy, miksi päätin siirtyä Real Madridiin. Visiittieni jälkeen päätökseni oli sataprosenttisen selvä. Halusin siirtyä Real Madridiin.