Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva uskoo tuttujen suosikkien olevan vahvoilla tulevalla kaudella Veikkausliigan mestaruustaistossa.

Kanerva on liittynyt uutena kasvona mukaan Ruudun Veikkausliiga-lähetysten asiantuntijaksi. Hänen lisäkseen asiantuntijoina nähdään Helmarien ja Juventuksen entinen pelaaja Tuija Hyyrynen, peliuransa viime syksyyn lopettaneet Mehmet Hetemaj ja Mika Hilander sekä jo aiemmin lähetyksissä mukana olleet Pekka Lagerblom ja Marko Rajamäki.

Studioisäntänä jatkava Tero Karhu saa tällä kaudella parikseen erityisesti somevideoistaan tunnetun maalivahti Lassi Hurskaisen.

Kanerva nosti Suplan Veikkausliiga-podcastissa suosikeiksi viime kauden mitalistit (HJK, KuPS, FC Honka) ja luetteli myös muita joukkueita, joita kannattaa seurata mielenkiinnolla.

– Palataan historiaan ja viime kauteen. Henkilökohtaisesti Haka yllätti neljännellä sijalla ja vielä Konferenssiliigan paikan sai. Teemu Tainio ja Ossi Virta staffeineen on tehnyt hyvää työtä siellä.

– Nostaisin myös AC Oulun, joka nippa nappa ei päässyt Mestaruussarjaan. AC Oulua jos ajatellaan, niin ne ovat nyt Liigacupin välierissä. Voitti oman lohkonsa. Varmaan Liigacupissa vielä kokeillaan pelaajia ja näin, mutta kyllä se varmaan jotain kertoo.

– Ennakkosuosikeista, ei varmaan yllätä, jos vastaan HJK, KuPS ja siellä on Honka. Honka otti pronssia viime kaudella. Ne on varmaan kovimmat, Inter siinä. Saa nähdä, mihin näiden joukkueiden lopullinen kokoonpano tulee muodostumaan.

– On ollut tapana, että vielä viime hetkillä tehdään jotain hankintoja. Ne saattaa niitä voimasuhteita vielä muuttaa. Toki siinä on omat haasteensa, kun olet juuri liigakauden kynnyksellä hankkinut uuden pelaajan. Kuinka nopeasti se sopeutuu joukkueeseen? Tuossa ne ennakkosuosikit varmaan on ja mielenkiinnolla seuraan myös KTP:ta. Nousijajoukkue ja Liigacupissa voi Interin 2-0. Miten he tulevat haastamaan?

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Veikkausliigakausi lähestyy ja sehän tarkoittaa sitä, että myös Veikkausliiga-podcastin oli aika palata talvitauolta Suplaan 🤩🎧

Kauden ekassa jaksossa Panu Markkasen vieraana Markku "Rive" Kanerva! 🦉⚽️

supla.fi/podcast/veikka…

#Veikkausliiga #jalkapallo #futis #Ruutu #Supla

Huuhkajat julkisti tällä viikolla joukkueensa alkaviin EM-karsintoihin, joissa Suomi kohtaa tämän kuun lopussa avausotteluissaan Tanskan ja Pohjois-Irlannin vieraissa. Kanervan tuoreimpaan ryhmään mahtuivat Veikkausliigasta HJK:n Pyry Soiri ja Tuomas Ollila. Muut maajoukkueeseen kutsutut harjoittavat ammattiaan ulkomaiden kentillä.

– Heidän (Soiri, Ollila) ja muiden kohdalla näytöt merkitsevät ennen kaikkea. Mikä minulle merkkaa paljon on se, että kun pelaaja saa sauman tulla Huuhkajiin, niin miten he siellä esiintyvät. Molemmat ovat mielestäni esiintyneet sen verran hyvin, että he ovat ansainneet paikkansa joukkueessa, kommentoi Kanerva.

– Seuraava miljöö on se seurajoukkuepelit. Jos ajatellaan näitä kovia pelejä, mitä me tullaan kohtaamaan EM-karsinnoissa, niin kansainväliset pelit seurajoukkueissa ovat aika hyviä mittareita. Jos ajatellaan Pyry Soiria ja muitakin, jotka ovat nyt olleet maajoukkueessa Veikkausliigasta, niin niiden kansainvälisten pelien arvo korostuu näyttöpaikkoina. Se on selvää.

– En väheksy Veikkausliigaa, mutta kyllä pitää oikeaan kontekstiin aina kunkin pelaajan kohdalla asettaa se, että onko tämä valmis pelaamaan Tanskaa, Pohjois-Irlantia ja Sloveniaa vastaan tulevissa karsinnoissa? Riittääkö kokonaisvaltainen pelaaminen, fysiikka ja niin pois päin.

– Se on se haastava juttu, kun meillä pelaa maajoukkuepelaajia eri sarjoissa. On ihan huippusarjoissa, sitten on välisarjoja ja sitten on vähän alempia sarjoja. Se on se haastava homma. Mun mielestä aika hyvin on onnistuttu toistaiseksi näissä arvioinneissa. Ne pelaajat, jotka ovat tulleet maajoukkueeseen, ei ainakaan hirveästi floppeja ole tullut.