Julian Nagelsmann sai potkut Bayern Münchenin päävalmentajan paikalta viime viikon perjantaina.

Nagelsmann ehti valmentaa Bayernia noin puolentoista vuoden ajan – ja varsin menestyksekkäästi.

Bayern voitti viime kaudella Bundesliigan mestaruuden. Tällä kaudella Bayernin kone on yskähdellyt Bundesliigassa, mutta seura on siitä huolimatta vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Borussia Dortmundista. Bayern on lisäksi edelleen mukana Mestarien liigassa ja Saksan Cupissa.

Bayern palkkasi Thomas Tuchelin uudeksi päävalmentajakseen.

Real Madridin Toni Kroos kummasteli Bayernin ratkaisua. Kroos muistutti seurajohdon tukeneen julkisesti Nagelsmannia vielä reilu viikko sitten.

– Se, mitä tapahtui ei ollut normaalia. He sanoivat tukevansa Nagelsmannia, koska kyseessä on pitkäaikainen projekti ja lopputulos oli täysin erilainen. Jos kyseessä on urheilullinen päätös, niin antakaa mennä. Bayern sai meidät hetken ajan uskomaan, että seura seisoi valmentajan takana. Seurajohto käyttäytyi väärällä tavalla Nagelsmannia kohtaan, Kroos mietti Einfach mal luppen -podcastissa.

Bayernin puheenjohtaja Herbert Hainer mainosti vielä hiljattain Nagelsmannin pitkää projektia joukkueen päävalmentajana. Kroos myönsi uskoneensa puheenjohtajaa.

– Hainer toitotti kovaan ääneen sitä enemmän kuin koskaan. Hetken jo uskoin häntä.

LUE MYÖS