Eden Hazard on edustanut Real Madridia pian neljän vuoden ajan. Real Madrid hankki Hazardin Chelseasta noin 115 miljoonalla eurolla kesällä 2019.

Hazardin ura Real Madridissa on mennyt pahemman kerran penkin alle. Belgialaistaituri kärsi ensimmäiset kaksi vuotta jatkuvista loukkaantumisista. Hazard kärsi jatkuvista nilkkavammoista, jotka vaativat myös leikkaushoitoa.

Edelliset vajaat kaksi vuotta ovatkin sujuneet penkillä. Carlo Ancelotti ei ole antanut Hazardille käytännössä ollenkaan vastuuta, vaikka pelaaja on pysynyt pelikunnossa. Hazard on pelannut tällä kaudella vain 331 minuuttia Real Madridissa ja pääsi hiljattain ensimmäistä kertaa kentälle La Ligassa yli puoleen vuoteen.

Hazardin sopimus Real Madridin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen. Real Madrid on halunnut päästä pelaajastaan eroon jo muutaman vuoden ajan, mutta se ei ole saanut ainuttakaan tarjousta Hazardista. Espanjalaismedian mukaan Hazard ei suostu jättämään seuraa tänä kesänä, vaikka hän tiedostaakin Real Madridin mielipiteen.

Vincent Kompany otti kantaa entisen maajoukkuetoverinsa tilanteeseen. Kompany ja Hazard pelasivat vuosien ajan yhdessä Belgian A-maajoukkueessa.

– Hazardin uran loppumisesta puhuminen on mielestäni liian aikaista. Tärkeintä on muistaa se, että Hazardilla on ollut niin paljon loukkaantumisia. Loukkaantumisista puhuttaessa on tärkeää muistaa, ettei Hazard kykene kontrolloimaan niitä. Hän kärsinyt loukkaantumisista ja niiden seurauksista. Siitä on aina vaikea palata, Kompany viittasi Hazardin huipputasoon RTBF:n haastattelussa.

Real Madrid on edelleen mukana Mestarien liigassa. Kompany ei poissulje sitä, että Hazard tekisi teoreettisessa Mestarien liigan finaalissa maalinkin.

– Loukkaantumisten takana on kuitenkin se jalkapalloilija, joka on antanut meille useita upeita hetkiä ja sai meidät ylpeiksi Belgian kannattamisesta. Lisäksi puhumme pelaajasta, jolla on vielä taistelu taisteltavaksi ja mahdollisuus tehdä jotain hienoa. Hän voi edelleen tehdä maalin Mestarien liigan finaalissa ja voittaa sen turnauksen. Hazardissa on edelleen magiaa. Niin pelaajan kuin ihmisenäkin. Ja meidän on odotettava parasta mahdollista loppua hänen uralleen.

Kompany nosti hiljattain Burnleyn takaisin Valioliigaan. Kyseessä on Kompanylle ensimmäinen kausi valmentajana Englannissa.