Veikkausliigan toinen kierros potkaistiin perjantaina käyntiin kahden ottelun voimin.

Valkeakoskella FC Haka ja AC Oulu päätyivät 2-2-tasapeliin. Kotijoukkue johti peliä avausjakson jälkeen 2-0 Fallou Ndiayen ja Tuure Siiran osumilla, mutta toisella puoliajalla Oulu laittoi uuden vaihteen silmään.

Ashley Coffey kavensi 66. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta, ja 191-senttinen englantilaishyökkääjä oli asialla myös pelin loppuhetkillä Oulun tullessa tasoihin. Rasmus Karjalainen siirsi 87. minuutilla rangaistusalueen sisällä pallon Coffeylle, joka tykitti pelivälineen voimalla etukulmasta sisään.

Haka avasi tuloksen myötä pistetilinsä, AC Oululla on kahden pelin jälkeen neljä pistettä kasassa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Sinne menee!!!

AC Oulu tekee upean nousun ja kirii kahden maalin takaa tasoihin!

Asialla toistamiseen tänään Ashley Coffey 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Coffey on samalla ensimmäinen kahden maalin mies tällä kaudella ⚽️⚽️

#veikkausliiga #HAKAACO

Illan toisessa Veikkausliigan ottelussa KTP ja KuPS pelasivat Kotkassa 0-0-tasapelin. Niin sarjanousija KTP kuin mestaruustaistoon povattu KuPS hakevat vielä avausvoittoaan.

Veikkausliigan sarjataulukko

Sarjaporrasta alempana, Miesten Ykkösessä, avattiin perjantaina kausi kahdella pelillä.

Gnistan haki vierasvoiton Helsingin paikalliskamppailussa kaatamalla HIFK:n 2-0 Luca Weckströmin ja Topi Järvisen maaleilla. Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonneella HIFK:lla oli sauma tasoittaa toisen jakson alussa rangaistuspotkusta, mutta Jiri Koski torjui Sakari Tukiaisen vedon.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Jiri Koski torjuu pilkun! @IFGnistan1924-vahti nollaa Sakari Tukiaisen yrityksen ja vieraiden maali pysyy puhtaana. ❌ #Ykkönen

Perjantain toisessa Ykkösen ottelussa SJK Akatemia voitti FF Jaron kotikentällään 1-0 Miro Turusen osumalla.

Ykkösessä pelataan lauantaina kolmella paikkakunnalla ja avauskierroksen päätösotteluna toimii sunnuntain KäPa-MP.