Ranskalaislegendat Emmanuel Petit ja Thierry Henry ovat järkyttyneitä siitä, miten Paris Saint-Germainin kannattajat ovat kohdelleet Lionel Messiä.

PSG:n kannattajat buuasivat ja vihelsivät Messille, 35, jälleen sunnuntaina, kun hänen nimensä kuulutettiin stadionilla ennen 0-1-tappiota Lyonia vastaan.

Mielenilmauksia Messiä vastaan kuului jo viime vuonna PSG:n pudottua Mestarien liigasta, ja sama on toistunut viime aikoina useita kertoja.

Messi on saanut kritiikkiä esityksistään, mutta eniten PSG:n kannattajia tuntuu hiertävän argentiinalaistähden väitetty sitoutumattomuus seuraa kohtaan. Kannattajat eivät ole katsoneet hyvällä sitä, kun Messi on muista pelaajista poiketen häipynyt pelien jälkeen pukuhuoneeseen kiittämättä faneja.

Lisäksi ilmassa leijailee hänen epävarma tulevaisuutensa. Messin ja PSG:n sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, uudesta diilistä ei ole tietoa ja lähtöhuhuja tulee lisää viikko viikolta.

Petit ei kuitenkaan ymmärrä, miten PSG:n kannattajat voivat osoittaa mieltään seitsenkertaista Ballon d’Or -voittajaa vastaan.

– Kun kuulen tuon (buuaukset Messille), se on minusta loukkaus jalkapalloa kohtaan, sanoi Petit RMC:n haastattelussa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Andrés Onrubia Ramos

@AndiOnrubia
Así ha recibido el Parque de los Príncipes a Messi después del parón internacional. Sigue habiendo pitos en la Virage Auteuil, el fondo de los ultras parisinos.

@diarioas

– Se (PSG) ei ole jalkapalloseura. Se on eläkettä edeltävä seura, jopa 20-vuotiaille pelaajille. Kukaan ei ole kehittynyt PSG:ssä ollessaan, onko se Messin vika?

– Hän on taikuri, jolla on taikasauva. Hänen ympärillään olevien pelaajien on yritettävä enemmän.

– Vain PSG:n kannattajat eivät ymmärrä, että joukkue on rakennettava Messin ympärille. Heillä ei sitä ole, eikä tule koskaan olemaan, koska seurajohto on surkea siirtomarkkinoilla.

PSG:n ja Lyonin pelissä Amazon Primen asiantuntijana toiminut Henry pettyi kuullessaan pariisilaiskannattajien reaktiot Messin nimen kuuluttamiseen.

– On noloa kuulla Parc des Princes´n vihellykset. Ette voi viheltää yhdelle joukkueen parhaista pelaajista, jolla on 13 maalia ja 13 maalisyöttöä tällä kaudella.

Henry toivoo, että Messi palaisi vielä Barcelonaan, jota argentiinalaistähti oli edustanut koko ammattilaisuransa ajan ennen kuin siirtyi toissa vuonna PSG:hen Barcelonan talousvaikeuksien takia.

– Henkilökohtaisesti haluaisin nähdä hänen lopettavan uransa Barcelonassa, Euroopassa. Sen jälkeen en tiedä, mitä hän aikoo tehdä. Koska tapa, jolla hän lähti Barcelonasta kaiken tekemänsä jälkeen… En oikein pitänyt siitä.

PSG jatkaa sunnnuntain Lyon-tappiosta huolimatta Ligue 1:n kärkipaikalla. Kahden peräkkäisen tappion myötä sen ero Lensiin ja Marseilleen on kaventunut kuuteen pisteeseen.