Valkeakosken Haka oli lähellä Veikkausliiga-kauden avausvoittoaan maanantaina. Hakan vieraaksi saapui espoolainen FC Honka. Ottelu oli 1-0 valkeakoskelaisten eduksi aina loppuminuuteille saakka, kunnes kotijoukkueen kokematon senegalilaistoppari Fallou Ndiaye hölmöili pahemman kerran oman maalin tuntumassa.

Ndiaye huitaisi Hongan toppari Ville Koskea kasvoihin verisin lopputuloksin.

Koski kävi tämän seurauksena kuumana, kun päätuomari Dennis Antamo ei reagoinut tilanteeseen. Naama verisenä raivoava toppari sai voimakkaasta protestoinnistaan keltaisen kortin.

Tässä vaiheessa kaikki näytti isäntien kannalta hyvältä, ja 1-0 voitto oli jo plakkarissa. Yhtäkkiä Antamo kuitenkin kääntyi avustavan erotuomarin Christian De Casseresin suuntaan.

De Casseresin näkemys tilanteesta oli selvä rike. Valkeakoskelaisten järkytykseksi pallo lopulta päätyi pilkulle. Kevin Jansen sijoitti pallon varmasti verkkoon ja tasoitti loppulukemiksi 1–1.

Ndiaye ei uskonut tuomiota lainkaan. Hän viittoili vuorotellen epäuskoisena tuomarin ja vaihtopenkkinsä suuntaan.

Pelin päätyttyä Hakan kapteeni Niklas Friberg saatteli järkyttyneen topparinsa pukukoppiin. Ilmeistä ja eleistä päätellen, kapteenin rauhoittelut tulivat enemmän kuin tarpeeseen.

– Joukkuekavereiden tehtävänä on olla toisen tukena. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Syyllisiä on turha etsiä, Friberg tsemppasi joukkueen kotisivuilla.

Loppuhetken vastoinkäyminen kirpaisi myös Hakan päävalmentaja Teemu Tainiota.

– Ehdin katsoa tilanteen videolta. Tuomari teki aivan oikean ratkaisun. Pilkun aiheuttaminen oli meiltä täysin typerää toimintaa, Tainio sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

Kun Tainiolta kysyttiin hetkeä myöhemmin VARista ja sen tarpeellisuudesta Suomessa, toi ex-huuhkaja nopeasti realiteetit esiin.

– Kaikkea voi aina haluta, mutta se maksaisi miljoonan. Näillä resursseilla ei siihen ole mitään mahdollisuuksia, Tainio latoi.

– Eikä siihen ole mitään tarvettakaan, kun linjatuomari näkee noin hyvin 70 metristä.

Lue myös