Edwin van der Sar eroaa Ajaxin toimitusjohtajan tehtävästä.

Maalivahtilegenda on saanut viimeisten 18 kuukauden aikana kritiikkiä erinäisistä syistä.

Ajax jäi tällä kaudella ilman yhtään pokaalia ja se tuli Hollannin pääsarjassa vasta kolmanneksi jääden 13 pisteen päähän mestari Feyenoordista.

Van der Sar, 51, joutui kannattajien hampaisiin jo viime vuonna, koska moni ei pitänyt siitä, miten hän hoiti jalkapallojohtaja Marc Overmarsin ja päävalmentaja Erik ten Hagin lähdöt seurasta.

Athleticin mukaan Ajaxin kannattajat buuasivat van der Sarille tämän kauden viimeisessä kotiottelussa, kun hän meni kentälle osoittamaan kunniaa seuran jättäville apuvalmentaja Michael Reizigerille ja maalivahti Maarten Stekelenburgille.

Van der Sar on kuulunut Ajaxin hallitukseen marraskuusta 2012 lähtien lopetettuaan pelaajauransa edeltävänä vuonna. Hän toimi aluksi seuran markkinointijohtajana ja siirtyi toimitusjohtajan tehtävään vuonna 2016. Hollantilaislegenda pysyy virallisesti tehtävässään 1. elokuuta asti.

– Tunnen tarvetta ottaa hieman etäisyyttä, levätä ja tehdä muita asioita. Minusta ei tunnu hyvältä tehdä päätöksiä tämän hienon seuran tulevaisuudesta tulevalla kaudella. Siksi olen päättänyt erota, kommentoi van der Sar Ajaxin tiedotteessa.

– Halusimme Edwinin jäävän, mutta hän oli tehnyt päätöksensä. Meidän on kunnioitettava sitä. Viime kausi ei kuvasta koko sitä aikaa, jonka hän on ollut Ajaxin johdossa. Seura on kokenut paljon menestystä, se on kasvanut paljon ja saanut kansainvälistä näkyvyyttä, kommentoi Ajaxin hallituksen puheenjohtaja Pier Eringa.

Pelaajaurallaan van der Sar edusti Ajaxia lähes kymmenen vuoden ajan ja voitti seuran kanssa muun muassa neljä Hollannin-mestaruutta ja kertaalleen Mestarien liigan. Myöhemmin hän pelasi myös Juventuksessa, Fulhamissa ja Manchester Unitedissa.