Karim Bellarabi jättää Bayer Leverkusenin kuluvan kauden jälkeen.

Bellarabin sopimus seuran kanssa päättyy kesällä, eikä sitä uusita. Leverkusen tiedotti uutisesta tiistaina.

Bellarabi lukeutuu Bayer Leverkusenin suuriin seuralegendoihin.

Bellarabi siirtyi Eintracht Braunschweigista Leverkuseniin kesällä 2011. Oikea laitahyökkääjä pelasi kauden 2013-14 lainalla Eintracht Braunschweigissa, mutta on muuten edustanut Leverkusenia edelliset 12 vuotta, joista viimeiset viisi ovat sujuneet Lukas Hradeckyn joukkuetoverina.

Bellarabi on pelannut Leverkusenissa vuosien saatossa 290 ottelua.

Saksan A-maajoukkueestakin tutun Bellarabin kuluva kausi on mennyt pahemman kerran penkin alle. Syyskausi meni pilalle loukkaantumisten vuoksi, eikä Bellarabi päässyt kentälle ennen marraskuun puoliväliä.

Loukkaantumiset ovat kiusanneet Bellarabia myös läpi kevään. Bellarabi on pelannut tällä kaudella vain 103 minuuttia Leverkusenin paidassa ja on myös loppukauden sivussa lihasvamman vuoksi.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04fussball
🖤❤️ @KimoBellarabi beendet seine aktive #Werkself-Karriere. 😢 Nach zwölf Spielzeiten #MitDemKreuzAufDerBrust, 290 Pflichtspielen, 57 Toren und 66 Assists mach Karim zum Saisonende Schluss. Danke für alle, Legende! 🙌

#DankeKarim