Rafaela Pimenta on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista jalkapalloagenteista.

Pimenta työskenteli vuosikausien ajan Mino Raiolan kanssa samassa agenttiyrityksessä. Raiola menehtyi noin vuosi sitten ja Pimenta nousi sittemmin yksinään yrityksen johtoon.

Pimenta edustaa muun muassa Gianluigi Donnarumman, Marco Verrattin, Paul Pogban, Erling Haalandin, Matthijs de Ligtin ja Zlatan Ibrahimovićin kaltaisia maailmantähtiä.

Huippuagentti on viime aikoina tehnyt sopimuksia myös lukuisten naisjalkapalloilijoiden kanssa. Pimentan tarkoitus onkin rikkoa lähiaikoina miljoonan euron siirtosumma naisjalkapallossa.

Tällä hetkellä historian suurin naispelaajasta maksettu siirtosumma on reilut 450 000 euroa. Barcelona hankki Keira Walshin kyseisellä summalla noin vuosi sitten Manchester Citystä.

Pimenta muistutti Financial Timesin haastattelussa, että naisia on syytä arvostaa jalkapalloilijoina.

– Odotamme, että ensi kaudella luvassa on ensimmäinen yli miljoonan euron siirto ja toivon olevani itse tekemässä sitä. On tärkeää, että naisia pidetään jalkapalloilijoina. Eivät he ole vain nukkeja tai kauniita vartaloita Gilletten mainoksissa.

Pimentan mukaan muun muassa Ison-Britannian historian ensimmäinen naispääministeri Margaret Thatcher ei olisi voinut toimia agenttina. Thatcher työskenteli Ison-Britannian pääministerinä vuodet 1979-90.

– Jos Thatcher olisi pelaaja-agentti, häntä ei otettaisi tosissaan. Thatcher voisi johtaa valtiota, mutta ei työskennellä pelaaja-agenttina, koska jalkapallossa monet miehet ajattelevat olevansa ainoita, jotka todella tietävät lajista jotain.

Pimenta kertoo kohdanneensa suuria ennakkoluuloja jalkapallobisneksessä.

– Aluksi ennakkoluulot minua kohtaan olivat hyvin voimakkaita, mutta sittemmin minua ymmärrettiin. Miehet dominoivat edelleen tätä bisnestä ja jotkut ajattelevat, etten minä voi tietää, miten pelaajasiirto tehdään, koska olen nainen.