AZ Alkmaar on jakanut 43 porttikieltoa kannattajilleen, jotka yrittivät hyökätä West Hamin vierasfanien kimppuun Konferenssiliigan toisessa välierässä viime viikon torstaina.

Useat West Hamin pelaajat ottivat yhteen ultrakannattajaryhmän kanssa, joka koitti päästä katsomoon, jossa oli pelaajien ystäviä ja perheenjäseniä. Muutamat vieraskannattajat puolustivat muita faneja huligaaneilta ennen kuin järjestyksenvalvojat pääsivät rauhoittamaan tilanteen.

– AZ on antanut 43 porttikieltoa vastauksena viime viikon levottomuuksiin. Se koskee kävijöitä, jotka olivat osallisina Alkmaarissa pelatun välieräottelun ympärillä tapahtuneisiin väärinkäytöksiin, kommentoi seura tiedotteessaan.

– Ei ole mitenkään poissuljettua, että paikallisia porttikieltoja määrätään vielä lisää. Seuran päätöksen lisäksi viranomaisten rikostutkinta on edelleen käynnissä.

Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) tarkastelee raportteja tapauksesta ennen kuin se päättää mahdollisista omista toimistaan.

West Ham eteni välieristä finaaliin yhteismaalein 3-1. Se kohtaa 7. kesäkuuta pelattavassa loppuottelussa Fiorentinan Tšekin Prahassa.