Saksan Bundesliigan päätöskierros pelattiin lauantaina.

Suurin mielenkiinto kohdistui luonnollisesti mestaruustaisteluun.

Borussia Dortmund lähti päätöskierrokselle kaksi pistettä Bayernia edellä. Dortmundin piti voittaa kotiottelussaan Mainz varmistaakseen mestaruuden. Myös Bayernin pistemenetys Köln-ottelussa olisi ratkaissut mestaruuden Dortmundin hyväksi. Toisin kävi.

Panoksetta pelannut Mainz haki Dortmundista 2-2 -vierastasapelin. Samaan aikaan Bayern voitti Kölnin 2-1 ja voitti samalla Bundesliigan mestaruuden. Kyseessä on Bayernille 11. peräkkäinen Bundesliigan mestaruus.

Andreas Hanche-Olsen vei Mainzin johtoon vartin kohdalla. Dortmund sai kuitenkin rangaistuspotkun ja siten mahdollisuuden tasoittaa ottelu, mutta Mainz-vahti Finn Dahmen torjui viime aikoina huippuvireessä olleen Sébastien Hallerin pilkun. Karim Onisiwo vei Mainzin kahden maalin etumatkalle jo 24. minuutilla.

Dortmund haki vimmatusti kavennusmaalia, mutta Mainzin maali näytti kuin noidutulta. Haller sai loistopaikan toisella jaksolla, mutta noin metrin etäisyydeltä lähtenyt viimeistely-yritys viuhui selittämättömästi ohi maalin. Raphaël Guerreiro toi Dortmundin maalin päähän noin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä.

Dortmund nousi jo kiinni mestaruuteen, kun Dejan Ljubičić laukoi Kölnin tasoihin rangaistuspotkusta Bayern-ottelussa. Dortmundin ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Jamal Musiala laukoi boksin rajalta Bayernin uudelleen johtoon 89. minuutilla, ja samalla Saksan mestariksi. Niklas Süle toi Dortmundin tasoihin 96. minuutilla, mutta se jäi laihaksi lohduksi.

Toisaalla Jere Urosen edustama Schalke putosi 2. Bundesliigaan hävittyään RB Leipzigille 2-4. Urosen lainasopimus Schalken kanssa päättyy kesäkuussa ja hän palaa ainakin hetkellisesti Stade Brestin riveihin. Uronen ei pelannut Leipzig-ottelussa loukkaantumisen vuoksi.