Leccen toppari Federico Baschirotto sai tällä viikolla kutsun A-maajoukkueeseen, kun hänet valittiin Italian ryhmään Nations Leaguen lopputurnaukseen.

Baschirotto, 26, ja Lecce varmistivat sarjapaikkansa viime viikonloppuna ja pysähtyivät juhlimaan Milanossa. Seuraavana päivänä maajoukkueen päävalmentaja Roberto Mancini otti Baschirottoon yhteyttä, mutta puolustaja oli epäileväinen, koska hänellä ei ollut numeroa entuudestaan tallessa.

– Olin tulossa kaupasta ulos, kun sain puhelun. Numero ei ollut tallennettuna yhteystietoihini. Ajattelin, että joku haluaa onnitella [sarjapaikasta] tai sitten se on puhelinmyyjä. Ajattelin, että he soittavat kyllä takaisin, jos se on jotain tärkeää, kertoi Baschirotto Cronache di Spogliatoiolle.

– Parin minuutin jälkeen sama numero soitti, joten minä vastasin. Puhelimesta kuului: ”Baschi, mister (valmentaja) täällä”.

– Tunnistan [Leccen valmentajan] Marco Baronin äänen, puhun hänelle päivittäin. Se saattoi olla joku vanha valmentajani, joten kysyin: ”Mister kuka?”. Ja hän vastasi: ”Mister Mancini”.

Baschirotto pyysi anteeksi Mancinilta, joka kertoi, että hän halusi onnitella puolustajaa sarjapaikan säilyttämisestä ja kertoa, että tämä on valittu mukaan seuraavaan maajoukkuetapahtumaan.

– ”Minä? Olenko käytettävissä? Sano vain, missä ja milloin. Tulen vaikka kävellen!” kertoi Baschirotto vastanneensa.

Baschirotto on pelannut tällä kaudella yhtä vaille kaikissa Leccen sarjaotteluissa täydet minuutit. Maaliskuussa häneltä jäi yksi peli väliin korttitilin täyttymisen takia.

Italia kohtaa parin viikon kuluttua Nations Leaguen välierässä Espanjan. Finaalissa vastustajana odottaisi joko Hollanti tai Kroatia.

Lähde: Football Italia