Markku Kanerva on innoissaan Huuhkajien aiheuttamasta huumasta suomalaisessa jalkapallokansassa. Helsingin olympiastadion oli loppuunmyyty, kun Suomi kukisti Slovenian 2-0-lukemin perjantain EM-karsintojen kotiavauksessaan.

Huuhkajat isännöi San Marino jälleen yli 30 000 silmäparin edessä maanantaina. Kansa saapuu tukemaan nyt maajoukkuetta vastustajasta riippumatta.

Päävalmentaja Kanerva näkee kulttuurinmuutoksen Huuhkajien kannatuksessa. Kesän 2021 EM-kisoissa saavutettu arvokisadebyytti käynnisti suuren huuman, jolle ei näy loppua.

Myös Slovenia- ja San Marino -otteluiden aikaistuneet alkamisajat ovat tarjonneet lapsiperheille mahdollisuuden päästä seuraamaan esikuviaan.

– On se upeaa, kun on San Marino vastassa ja tupa täynnä. Ennen kaikkea huomenna on hienoa nähdä paljon perheitä ja lapsia katsomossa. 7000 junioria Eteläkaarteessa kannustamassa niin on se heillekin aika huikea elämys, päävalmentaja Kanerva kommentoi Huuhkajien mediatilaisuudessa Helsingin olympiastadionilla.

– Huuhkajat kiinnostavat tällä hetkellä ja joukkue on herättänyt sen kiinnostuksen.

– Meidän tehtävänä on tuottaa niitä positiivisia elämyksiä ennen kaikkea itsellemme, mutta myös suomalaiselle futis- ja urheilukansalle.

Suomi ja San Marino kohtaavat maanantai-iltana kello 19.00. Huuhkajat on EM-karsintojen H-lohkossa toisena voitettuaan kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!