Thibaut Courtois’n tulevaisuus Belgian maajoukkueessa näyttää epävarmalta. Maalivahti jätti joukkueen kesken leirityksen. Taustalla on statuskiista.

Viimeiset neljä vuotta Belgian kapteenina toiminut Eden Hazard lopetti maajoukkueuransa Qatarin MM-kisoihin. Kevin De Bruyne nimettiin hänen seuraajakseen maaliskuussa, ja Romelu Lukaku ja Courtois De Bruynen varamiehiksi.

Koska De Bruyne loukkaantui seurakauden lopulla, Belgian päävalmentaja Domenico Tedesco ilmoitti Lukakulle ja Courtois’lle, että nämä vuorottelisivat, kumpi pitää kapteeninnauhaa kesäkuun EM-karsinnoissa.

The Athleticin onkimien tietojen mukaan Courtois olisi aluksi ymmärtänyt syyn Tedescon päätökselle. Lopulta se osoittautui kuitenkin ylitsepääsemättömäksi seikaksi, että Lukaku sai olla kapteeni lauantain Itävalta-ottelussa.

 

Courtois piti sitä loukkaavana, että hän olisi saanut olla kapteeni vasta tiistaina Viroa vastaan. Niinpä hän ei ollut ollenkaan kokoonpanossa, kun Belgia haki Tallinnasta 3–0-voiton. Courtois vaati Tedescolta ja Belgian urheilujohtajalta Franky Vercauterenilta, että hänen poissaolonsa viralliseksi syyksi tiedotettaisiin harjoituksissa saatu vamma.

Tedesco ei suostunut.

– [Courtois] sanoi menevänsä kotiin, koska hän oli pettynyt ja tunsi olonsa loukatuksi. Alusta asti yritin osoittaa hänelle sitä arvostusta, jonka hän ansaitsee. Mielestäni hän on maailman paras maalivahti, totesi Tedesco maanantain lehdistötilaisuudessa.

Courtois’n leiri pitäytyy siinä versiossa, että hän ei voinut pelata loukkaantumisen takia. The Athleticille kerrotaan, että Courtois pitää erityisen ongelmallisena Tedescon auliutta puhua kahdenkeskisten keskustelujen sisällöstä median kanssa.

Belgia on kerännyt seitsemän pistettä kolmesta ensimmäisestä karsintaottelusta. Strasbourgin Matz Sels pelasi eilen tiistaina nollapelin Viroa vastaan.