Italian suurseurassa AC Milanissa on käynnissä uusi vaihe. Se sai alkunsa pari päivää sitten, kun Paolo Maldini irtisanottiin teknisen johtajan paikalta. Päätös on näyttäytynyt ulkopuolelle omituiselta. Ennen kuin Maldini, 54, tuli Milanin urheilupuolen johtoon vuonna 2018, joukkue taisteli pääsystä Eurooppa-liigaan. Viime vuonna Milan voitti jo Italian liigan mestaruuden, tänä vuonna se ylsi Mestarien liigan välieriin.

Koko tämän ajan Maldini on työskennellyt lähes kengännauhabudjetilla, jos sitä vertaa muihin eliittiseuroihin.

Milanin omistajaksi päättyneen kauden alussa tulleella Gerry Cardinalella ei ole pitkää kokemusta jalkapallon seuraamisesta. La Repubblican mukaan Cardinale luottaa kesän siirtoikkunassa Billy Beanen konsultointiapuun. Osapuolet tapasivat toisensa maanantaina heti sen jälkeen, kun Cardinale oli antanut rukkaset Maldinille.

Beane, 61, on ansainnut kannuksensa baseballjoukkue Oakland Athleticsin general managerina eli urheilutoimenjohtajana. 2000-luvun alussa hän avasi tulpan yhdelle urheilumaailman tämän vuosituhannen kuumimmista trendeistä: tilastoihin perustuvalle pelaajapolitiikalle. Hollywoodin megatähti Brad Pitt esittää häntä vuoden 2011 elokuvassa Moneyball.