CONCACAF Gold Cup potkaistaan pian käyntiin.

25. kesäkuuta käynnistyvä turnaus pelataan Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Kyseessä on Pohjois- ja Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliiton järjestämä turnaus.

CONCACAF tiedotti tiistaina, ettei Nicaragua lopulta saakaan osallistua turnaukseen. CONCACAF hylkäsi Nicaraguan selvitettyään, että Nicaragua peluutti pelikelvotonta pelaajaa kahdeksassa A-maaottelussa. CONCACAF nostaa Trinidad ja Tobagon Nicaraguan tilalle turnaukseen.

SJK:n hyökkääjä Jaime Moreno oli nimetty Nicaraguan kisajoukkueeseen.

Moreno matkusti hiljattain Uruguayhin. Uruguay ja Nicaragua iskevät yhteen keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelattavassa harjoitusottelussa. Nicaragua kohtaa lisäksi harjoitusottelussa Paraguayn sunnuntaina.

SJK:lle Nicaraguan hylkääminen CONCACAF Gold Cupista tulee hyvään paikkaan, sillä hienoa kautta Veikkausliigassa pelaava Moreno olisi ollut mahdollisesti yli kuukauden sivussa joukkueesta. Moreno on viimeistellyt kuluvalla kaudella kuusi maalia Veikkausliigassa ja on sarjan maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla.

Morenon pitäisi lähtökohtaisesti olla pelikelpoinen, kun Veikkausliiga palaa tositoimiin maajoukkuetauolta 27. kesäkuuta. SJK kohtaa tuolloin AC Oulun.

SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ehti olla jo innoissaan Morenon osallistumisesta Gold Cupiin.

– Erityisesti Jaime Morenon ja Nicaraguan esiintyminen maanosana lopputurnauksessa monen vuoden jälkeen, on massiivinen juttu. Se oli myös yksi syy hänen tuloonsa Eurooppaan, jotta hän saa pelejä kovalla tasolla ennen turnausta. Se on mahtava tilaisuus hänelle. Uskon myös, että jos hän esiintyy siellä hyvin, tulee hän takaisin meidän mukaamme entistä suuremmalla itseluottamuksella, ja vielä kovemmalla tasolla, Gómez totesi SJK:n verkkosivuilla ennen kuin Nicaraguan hylkääminen tuli selville.

LUE MYÖS