Zlatan Ibrahimović lopettaa pelaajauransa kauteen 2022–23.

41-vuotiaan Ibrahimovićin viimeiseksi seuraksi jäi italialainen AC Milan. Hän pelasi erinäisten loukkaantumisten takia vain neljässä ottelussa tällä kaudella. Kun hän hyvästeli Milanin kannattajat ennen sunnuntain ottelua Hellas Veronaa vastaan, hän liikuttui kyyneliin. 3–1-voiton jälkeen hän paljasti, että hän ei ainoastaan lähde Milanista vaan vetäytyy kaikilta kentiltä.

– Minulla on paljon muistoja ja tunteita. Kun tulin tänne ensimmäisen kerran, saitte minut tuntemaan itseni onnelliseksi. Olen Milanin fani lopun ikääni. On tullut aika sanoa ”ciao calciolle”. Mutta ei teille. Näemme vielä toisiamme. Olette onnekkaita. Forza Milan ja arrivederci (suom. näkemiin).

Ibrahimovićin uralle mahtuu useita muistelemisen arvoisia saavutuksia, kuten 13 sarjamestaruutta neljässä eri maassa. Hän edusti 24-vuotisella ammattilaisurallaan Malmöä, Ajaxia, Juventusta, Internazionalea, Barcelonaa, Milania, Paris Saint-Germainia, Manchester Unitedia ja Los Angeles Galaxya.

Vaikka Ruotsin maajoukkueessa kollektiivinen menestys jäi vähäiseksi, koska länsinaapurimme ei ole samalla tasolla kuin 1940–50-luvuilla, Ibrahimović auttoi maanmiehiään tekemällä 62 maalia 122 maaottelussa. Maaleista yksi toi vuoden hienoimman maalin Puskás-palkinnon (Ks. upotus).

Ibrahimovićin vahva pelityyli aiheutti sen, että kanssapelaajat joutuivat mukautumaan hänen toimiinsa kentällä. Yleensä se kannatti, sillä vain 13 pelaajaa lajin historiassa ovat tehneet enemmän maaleja kuin ”Zlatan”, jolle niitä kertyi 561. Kenttien ulkopuolella hänellä oli selvä käsitys siitä, mitä häneltä odotettiin: uhmakkailla ja humoristisen ylimielisillä puheilla hän kiinnitti lehdistön huomion aina itseensä ja antoi joukkuekavereilleen työrauhan. Jäähyväispuheenkin aikana Veronan kannattajat buuasivat hänelle.

– Buuatkaa vain. Tämä on vuotenne kohokohta, kun saatte katsella minua, kuului Ibrahimovićin vastaus.