Dimitri Payet siirtyy vapaana agenttina brasilialaiseen Vasco da Gamaan.

Payet jätti Marseillen heinäkuussa. Osapuolet pääsivät sopuun sopimuksen purkamisesta. Payet’n sopimus Marseillen kanssa olisi kattanut vielä alkavan kauden. 36-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja jäi viime kaudella varsin pienelle vastuulle rakkaassa Marseillessaan.

Payet edusti Marseillea yhteensä kahdeksan ja puolen vuoden ajan, ja pelasi seuran edustusjoukkueessa kunnioitettavat 326 ottelua.

Viime aikoina lukuisat tähtipelaajat ovat siirtyneet valtavien palkkojen perässä Saudi-Arabiaan. Payet’n ratkaisu on siten poikkeuksellinen, sillä Vasco da Gamassa Payet tienaa vain murto-osan Marseillen maksamista palkoista.

– Ihmiset, jotka tuntevat minut, tietävät, ettei raha ole ollut minulle prioriteetti pitkään aikaan. Siksi olin niin onnellinen Marseillessa, koska välillämme oli rakkautta. Myös siksi tein tämän päätöksen. Päätökseni liittyy jalkapalloon, eikä rahaan, Payet summasi RMC:lle.

– Etsin jotain tunteikasta. Intohimosta ja jalkapallosta puhuttaessa ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin Brasilia ja Vasco. Olen todella onnellinen.

Vasco da Gaman kausi Brasilian pääsarjassa on sujunut huonosti. Seura on putoajan paikalla 19. sijalla.