Ilves on vapauttanut päävalmentajansa Toni Kallion tehtävistään. Veikkausliigaseura ilmoitti päätöksestään keskiviikkona.

Kallion kanssa vuodesta 2021 lähtien valmentanut Joni Lehtonen ottaa väliaikaisen vastuun päävalmentajana kauden 2023 loppuun saakka.

Kallio vietti vuodesta 2014 lehtien yhdeksän vuotta Ilveksessä eri valmennustehtävissä. Hän teki tänä aikana yhteistyötä neljän eri päävalmentajan kanssa.

Kallio oli mukana voittamassa Suomen Cupin mestaruutta Jarkko Wissin valmennustiimissä vuonna 2019. Kokonaisuudessaan otteluita päävalmentajana kertyi 73 kappaletta.

– Pettynyt olen, että Ilves-ura, ainakin tältä erää, päättyy näin. Samalla olen myös ylpeä siitä työstä, mitä on tämän tiimin kanssa tehty. On ollut haastavat kaksi vuotta, mutta olemme tehneet paljon hyvää, Kallio kommentoi potkujaan Ilveksen tiedotteessa.

– Ymmärrän toki, että lopulta tulokset on se mitä tällä tasolla ja tässä asemassa mitataan. Paljon pieniä asioita olisi voinut otteluissa kääntyä toisin ja tilanne voisi olla paljon, paljon parempi.

Ilves kohtaa sunnuntaina KuPS:in Veikkausliigan runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan. Seura on Veikkausliigan sarjataulukossa yhdeksäntenä.

LUE MYÖS!