Kysymys Ranskan pääsarjan paikasta Euroopan lajikentällä on viime vuosina synnyttänyt keskustelua, ja suhtautuminen liigassa tehtyihin saavutuksiin on kiitoksissakin varautunut. Lillen kanadalaishyökkääjän Jonathan Davidin viimeistelemät 24 maalia kantavat kuitenkin painoarvoa monien silmissä.

Saudiarabialainen seura Al-Hilal on lehtitietojen mukaan yrittänyt hankkia Davidin, 23, kesän siirtoikkunassa. Hän on urallaan hieman samanlaisessa tilanteessa kuin Al-Ittihadiin siirtynyt Jota, joka oli tähtikategorian pelaaja Skotlannin Valioliigassa.

La Voix du Nord kirjoittaa, että Lillessä huhut kiistetään täysin. Lille on ollut ”todella yllättynyt” niistä, ja seura suhtautuu ”skeptisesti” julkaistuihin väitteisiin.

Saudikanava AlKlassissa oli puhetta ”pitkälle edenneistä neuvotteluista”, joihin olisi osallistunut Al-Hilalin päävalmentaja Jorge Jesus. Jesusin sanotaan erikseen pyytäneen Davidia alaisuuteensa.

Lillen päävalmentaja Paulo Fonseca on monta kertaa todennut, että hän haluaisi jatkaa yhteistyötään Davidin kanssa.

Lille toivoo saavansa noin 60 miljoonaa euroa Davidin myynnistä. Jos Italian jättiseura Juventus onnistuu saamaan Dušan Vlahovićin kaupaksi, La Voix du Nord arvelee, että se avaa keskusteluyhteyden Ranskaan.

Lue myös: