AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte jättää seuran kuluvan kauden jälkeen.

Hänen sopimuksessaan olisi jatko-optio vielä ensi kaudesta, mutta seura kertoo tiedotteessaan, että ”osapuolet ovat päätyneet yhdessä ratkaisuun” jossa optiovuotta ei käytetä.

Portugalilainen Duarte, 43, aloitti Oulun peräsimessä lokakuussa 2021. Viime kaudella hän johdatti joukkueensa Veikkausliigassa seitsemänneksi ja siten eurolopputurnaukseen, jossa se putosi VPS:lle.

Oulu on jatkanut nousujohteisia esityksiään tällä kaudella. Kirjoitushetkellä Duarten miehistö on sarjassa neljäntenä, ja se on edennyt Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon. Kevään liigacupissa Oulu ylsi aina finaaliin saakka, mutta kärsi siellä 1-2-tappion HJK:lle.

– Ricardo on yhteisissä keskusteluissa korostanut sitä, että johtuen viimeisistä kolmen vuoden intensiivistä pesteistä, hän on havainnut tämän kauden aikana ettei omaa enää tarvittavaa energiaa jatkaakseen AC Oulun valmentajana myös ensi kaudella. Näin ollen olemme päätyneet yhdessä ratkaisuun, että yhteistyö päättyy ainakin tällä erää tähän kauteen, kommentoi AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen.

– On ollut kunnia toimia AC Oulun päävalmentajana lähes kahden vuoden ajan, ja nyt tämä ajanjakso lähestyy loppuaan. Olen pyytänyt, että työsopimukseni päättyisi tämän kauden päätteeksi. Olen silti täysin omistautunut saattamaan kauden loppuun asti ja saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset, sanoi Duarte.