Roberto Mancini erosi hiljattain Italian A-maajoukkueen päävalmentajan paikalta.

Italialaismedian mukaan Mancini on saanut hyvin rahakkaan tarjouksen Saudi-Arabiasta ja on siirtymässä Saudi-Arabian A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Lue lisää täältä.

Italian jalkapalloliitto haluaisi tehdä sopimuksen Luciano Spallettin kanssa.

Spalletti on parhaillaan sapattivapaalla. Luotsi johdatti Napolin sensaatiomaiseen Serie A:n mestaruuteen keväällä. Kyseessä oli Napolille ensimmäinen Serie A:n mestaruus 33 vuoteen.

Spallettin sopimus Napolin kanssa olisi vielä kattanut alkavan kauden, mutta valmentaja ajautui erimielisyyksiin Napoli-pomo Aurelio De Laurentiisin kanssa. Osapuolet päätyivät purkamaan sopimuksensa, mutta De Laurentiis asetti samalla Spallettille sopimusrikkomuspykälän. Jos Spalletti valmentaa alkavalla kaudella jossain, on uuden työnantajan maksettava Napolille 3,2 miljoonaa euroa.

Spalletti ilmoitti halustaan jäädä sapattivapaalle ja De Laurentiis osaltaan varmisti pykälän kanssa, että luotsi pysyy työttömänä koko kauden.

Italian jalkapalloliitto ei ole halukas maksamaan kyseistä summaa Napolille.

De Laurentiis julkaisi tiedotteen Napolin verkkosivuilla

– Kyse ei ole rahasta, vaan periaatteesta. Ne eivät liity pelkästään Napoliin, vaan koko italialaiseen jalkapallosysteemiin, jonka pitäisi päästä eroon amatöörimäisestä lähestymistavastaan sääntöjen noudattamisen suhteen niin yhtiöissä, seuroissa kuin siirtomarkkinoillakin.

Antonio Conte on jalkapalloliiton toinen vaihtoehto Mancinin korvaajaksi.