Pikkuhuuhkajien hyökkääjä Terry Ablade lähtee lainalle Valioliiga-seura Fulhamista. Nuori suomalaishyökkääjä pelaa kauden loppuun Englannin kolmanneksi korkeimman sarjatason Carlisle Unitedissa.

Ablade, 21, siirtyi Fulhamin organisaatioon vuonna 2018 FC Jazzista. Hän pelasi toistaiseksi ainoan ottelunsa seuran ykkösmiehistössä viime kaudella liigacupin ottelussa Crawley Townia vastaan.

Alkuvuonna 2022 Ablade kävi lainalla Ykkösliigan AFC Wimbledonissa, jonka riveissä hän esiintyi 12 ottelussa avaamatta maalitiliään.

Carlisle United on aloittanut kautensa Ykkösliigassa kahdella tasapelillä ja kahdella tappiolla. Joukkueen päävalmentaja Paul Simpson odottaa Abladesta laatuvahvistusta.

– Hän on ehdottomasti nopea ja jännitävä pelaaja, joka odottaa innollaa, että pääsee näyttämään osaamistaan. Hän on käynyt jo yhdellä lainapestillä, josta hän myöntää avoimesti, ettei se mennyt niin hyvin kuin hän halusi, kommentoi Simpson seuran sivuilla.

– Olemme tienneet hänestä jo jonkin aikaa, ja olen nähnyt hänessä asioita, joiden uskon tarkoittavan, että hän tulee tänne ja aiheuttaa joukkueille ongelmia.

– Hänellä on vauhtia, ja sitä me tarvitsemme. Uskon, että hän tulee olemaan todella hyvä lisä meille.