Saksa on pudonnut naisten MM-kisoista tavalla, jota harva uskalsi ennakoida edes vitsillä. Se jäi H-lohkon viimeisessä ottelussa 1–1-tasapeliin Etelä-Korean kanssa. Piste ei riitä nostamaan sitä jatkoon, koska Marokko kaatoi torstaina lohkon toisessa ottelussa Kolumbian 1–0.

Martina Voss-Tecklenburgin joukkue tuli yllätetyksi ottelun alussa. Saksa ei olettanut Etelä-Korean haastavan heitä niin intensiivisesti. Hädin tuskin 16-vuotias Casey Phair laukaisi pallon tolppaan jo kolmen pelatun minuutin jälkeen, ja kolme minuuttia myöhemmin Cho So-hyun vei korealaiset johtoon Lee Young-jun läpisyötöstä.

– Herätkää! huusi Saksan kapteeni Alexandra Popp maalin seurauksena muille saksalaisille.

Popp, 32, oli aneemisesti pelanneen Saksan valopilkku. Hän saalisti joukkueensa ainoan maalin vähän ennen taukovihellystä. Toisella puoliajalla Popp osui kerran ylärimaan ja painoi pallon toistamiseen maaliin, mutta paitsiosta.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: MM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Kolumbia selviytyy neljännesvälieriin kuudella pisteellä. Sen maaliero on parempi kuin Marokolla, joka keräsi saman verran pisteitä kuin Kolumbia ja kaksi enemmän kuin Saksa.

– Uskotteko tätä? Itse en usko. Tämän sulatteluun vaaditaan, vaaditaan aikaa, huudahti selostaja Matti Härkönen Saksan ja Etelä-Korean välisen ottelun päätyttyä.

– Tää on niin iso pommi näissä kisoissa, että mää on ihan sanaton, ja mulla on itellänikin oma tunteenhallinta sekaisin, sanoi valmentaja Mari Savolainen Ylen televisiolähetyksessä.

Saksan jalkapallo on hienoisessa alennustilassa. Miesten maajoukkue jäi alkulohkoon vuosien 2018 ja 2022 MM-kilpailuissa. Maa karsiutui myös miesten olympiaturnauksesta, joka pidetään Pariisissa 2024. Seurajalkapallossa näyttää myös synkältä, koska miesten Bundesliigan kyky selviytyä taloudellisessa kilpailussa on heikentynyt suhteessa erityisesti Englannin Valioliigaan.