Andrea Pirlo siirtyi kesällä Sampdorian päävalmentajaksi.

Sampdoria putosi viime kauden päätteeksi Italian toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Seuran kuluvan kauden ainoa tavoite on palata takaisin Serie A:han, mutta sen toteuttaminen näyttää varsin hankalalta.

Sampdorian kausi on lähtenyt käyntiin nimittäin suorastaan surkeasti. Seitsemästä ottelusta tuloksena on vain yksi voitto, jopa neljä tappiota ja sarjataulukon 17. sija. Sampdoria aloitti kauden kahdella miinuspisteellä talous- ja palkanmaksuongelmien vuoksi.

Sampdoria hävisi tiistaina Comolle 0-1, ja on parhaillaan jopa kuuden voitottoman ottelun putkessa. Joel Pohjanpalon ja Jesse Jorosen edustama Venezia voitti Sampdorian vieraskentällä elokuun lopussa 2-1.

La Repubblican saamien tietojen mukaan Pirlo on akuutin potku-uhan alla. Sampdorian seurajohto miettii parhaillaan Pirlon tulevaisuutta joukkueen päävalmentajana.

Calciomercato kertoo viikonlopun Catanzaro-ottelun olevan ratkaisevassa osassa Pirlon tulevaisuuden suhteen. Jos Sampdoria ei voita sarjanousijaa, saa Pirlo todennäköisesti potkut.

Pirlo valmensi viime kaudella Turkin pääsarjassa Fatih Karagümrükia. Pirlo jätti seuran muutama kierros ennen kauden päättymistä.