Espanjan naisten maajoukkueen uusi päävalmentaja Montse Tome on perustellut Jenni Hermoson valitsematta jättämistä Kansojen liigan otteluihin valitusta joukkueesta.

Hermoson ollut huomion keskipisteenä Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajan Luis Rubialesin suudeltua hyökkääjää väkisin Australian- ja Uuden-Seelannin MM-kisojen palkintoseremoniassa. Espanja voitti finaalissa Englannin ja juhli historiansa ensimmäistä maailmanmestaruutta.

Rubiales erosi puheenjohtajan paikaltaan kohun jälkeen. Häntä vastaan on myös nostettu syyte seksuaalisesta häirinnästä.

Tome nousi päävalmentajaksi MM-kultaluotsin Jorge Vildan potkujen jälkeen. Useita Espanjan maailmanmestareita kieltäytyi maajoukkuekutsusta jalkapalloliitossa vallitsevan kriisin myötä.

Yhteensä 81 pelaajaa allekirjoitti kirjeen elokuussa, missä he kieltäytyisivät maajoukkuekutsusta., jos Espanjan jalkapalloliiton johto ei vaihtuisi.

– Me olemme kaikessa Jennin tukena ja paras tapa auttaa pelaajia on olla heidän kanssaan ja kuunnella teitä, Tome kommentoi päätöstä lehdistölle.

– Tämä on paras tapa suojella häntä. Olen tehnyt asian kanssa paljon töitä hänen kanssaan.

Espanjan naiset kohtaavat Kansojen liigan otteluissaan Ruotsin ja Sveitsin.

LUE MYÖS!