Lazion maalivahti Ivan Provedel nousi tiistaina harvinaiseen joukkoon, kun hän teki joukkueensa ainoan maalin 1-1-tasapelissä Atlético Madridia vastaan.

Provedel, 29, on vasta neljäs maalivahti, joka on onnistunut maalinteossa Mestarien liigassa. Hans Jörg Butt teki kolme maalia rangaistuspotkuista vuosina 2000-2009, Sinan Bolat heilutti verkkoa vuonna 2009 ja Vincent Enyeama vuotta myöhemmin.

Bolat ja Provedel ovat ainoat maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin Mestarien liigassa muuten kuin pilkusta. Heitä yhdistää myös se, että kummankin osuma oli viime hetken tasoitus lisäajalla.

Provedel nousi ottelun viimeisellä minuutilla kulmapotkutilanteeseen mukaan. Peliväline ei vielä ensimmäisellä keskityksellä tullut perille, mutta toisella yrittämällä Luis Alberto kiskaisi kierteisen pallon maalin edustalle ja Provedel nikkasi sen päällään sisään. Ottelu vihellettiin päättyneeksi heti maalin jälkeen.

– Oli vaikea kuulla vaihtopenkiltä yhtään mitään, joten emme pystyneet kommunikoimaan, pitäisikö minun nousta mukaan vai ei. He saivat kerrottua minulle toiseksi viimeisellä minuutilla, joten ajattelin, että jäljellä oli varmasti 30 sekuntia ja se oli viimeinen mahdollisuus, kommentoi Provedel Sky Sport Italialle.

Italialaisvahti oli maalinsa jälkeen yllättävän ilmeetön siihen nähden, kuinka riemukkaasti kotiyleisö ja joukkuekaverit juhlivat hänen ympärillään. Provedel myönsi, että hän ei siinä hetkessä heti sisäistänyt, mitä oli tehnyt.

Lazio-vahdille huomautettiin, että hän karisti esimerkillisesti vartijansa kannoiltaan ja liikkui maalintekopaikkaan hyökkääjän lailla.

– Voisin vitsailla ja sanoa, että olen opiskellut Ciro Immobilen pelaamista. Luis Alberto keskittää yleensä takatolpalle. Se oli ainoa rako, jonka näin, joten menin sinne.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Provedel on ammattilaisurallaan onnistunut maalinteossa. Hän teki vuonna 2020 yhden osuman Juve Stabialle Italian toiseksi korkeimman sarjaportaan ottelussa Ascolia vastaan.

– Ne ovat kaksi erilaista tilannetta, kaksi erittäin tärkeää maalia, kaksi erittäin tärkeää kautta minulle ja ne kummatkin merkitsevät minulle paljon, sanoi Provedel.

Squawka

@Squawka
Goalkeepers to score in the Champions League:

◎ Hans-Jörg Butt
◎ Sinan Bolat
◎ Vincent Enyeama
◉ Ivan Provedel

Exclusive club. 🧤

#UCL

Linkki twiittiin.