Saudi-Arabian valtio rahoittaa maan pääsarjan neljää suurinta seuraa.

Saudi-Arabia hankki kesän siirtoikkunassa lukuisia huippupelaajia sarjaansa Euroopan kentiltä. Monet maailmantähdet jättivät Euroopan taakseen siirtyäkseen valtavien palkkojen perässä Saudi-Arabiaan. Saudi-Arabia kykenee tarjoamaan pelaajille kymmenkertaisia palkkoja. Suurimmat tähdet tienaavat Saudi-Arabiassa noin 200-300 miljoonaa euroa vuodessa.

Steven Gerrardin valmentama Al-Ettifaq vahvisti rivejään muun muassa Jordan Hendersonilla, Moussa Dembéléllä, Georginio Wijnaldumilla ja Demarai Graylla.

Foot Mercato haastatteli Dembéléä, joka myönsi siirtyneensä rahan perässä Saudi-Arabiaan.

– Kaikki ammatilliset päätökset liittyvät aina tavoitteeseen tienata enemmän rahaa. Se on osa ammatillista kehitystä. Ansaita enemmän rahaa ja mennä eteenpäin. Jalkapalloilijoilla on aivan sama juttu. En todellakaan odottanut siirtyväni jo nyt Saudi-Arabiaan. Tai en ainakaan näin aikaisin urallani. Kukaan ei olettanut Cristiano Ronaldon tai Karim Benzeman siirtyvän tänne, mutta he tekivät samanlaisen ratkaisun kuin muun muassa Neymar ja Jordan Henderson.

Dembélén mukaan saudisiirroista kritiikkiä antavat ihmiset haluaisivat itse olla siinä asemassa, jossa Saudi-Arabiaan siirtyneet pelaajat parhaillaan ovat.

– Mikä minut vakuutti siirtymään tänne? Kaikki. Taloudellinen puoli, sarjan yleinen projekti, kulttuuri ja uuteen maahan tutustuminen. Täällä käytetään paljon rahaa sarjan kehittämiseen. Saudi-Arabia on intohimoinen jalkapallomaa. Minulla on tässä ammatissa useita ystäviä, jotka ovat sanoneet haluavansa tulla tänne. Puhun huippupelaajista. Todellisuudessa kaikki haluavat salaa tulla tänne. Kaikki saavat ajatella vapaasti mitä tahansa ja sanoa, mitä ikinä haluaa. Aina kritisoidaan, vaikkei asioista tiedetä mitään. Kritiikkiä antavat ihmiset unelmoisivat olevansa tässä tilanteessa.

Urallaan muun muassa Lyonia ja Atléticoa edustanut Dembélé on viimeistellyt Al-Ettifaqin paidassa seitsemään otteluun kahdeksan maalia.