Sveitsiläisseura Young Boysin ultrakannattajat ovat julkaisseet tiistaina tiedotteen, jolla he kritisoivat joukkueen lohkovastustajia Mestarien liigassa. Ultrakannattajat eli ultrat ovat kannattajista kiihkeimpiä ja traditionaalisimpia. Heidän mielestään RB Leipzigin, Manchester Cityn ja Belgradin Punaisen tähden selkärangattomuus vesittää Mestarien liigaan kohdistuvan innostuksen heti alkuunsa.

Saksan Leipzig ”on häpeämättömästi ja avoimesti olemassa vain [Red Bullin] elävänä mainostauluna”. Englannin Valioliigassa pelaava Manchester City puolestaan on sortunut auttamaan Arabiemiirikuntia urheilupesussa. City on Arabiemiraattien omistuksessa. Se on hyötynyt valtavasti maan ehtymättömistä rahahanoista.

Termi urheilupesu käsitetään niin, että valtio yrittää urheilun avulla herättää yleisössään myönteisiä kokemuksia ja saada katsojat unohtamaan valtion tekemät ihmisoikeusrikokset.

Punaista tähteä pidetään Young Boysin vakavimpana kilpailijana lohkon kolmannesta sijasta ja Eurooppa-liigan paikasta. Serbialaisseuran pääsponsori on Venäjän valtion kaasuyhtiö Gazprom, mikä on vastoin Young Boysin ultrien moraalikäsitystä. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.

G-lohko on etukäteen arvioituna Mestarien liigan epätasaisin. Young Boys haastaa tänään lauantaina RB Leipzigin. Se on melkein pakkovoiton edessä, jos se haluaa sanansijaa kahden ison puristuksessa.

Englanninkielisen käännöksen Young Boysin tiedotteesta voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Matt Ford

@matt_4d
"No football with Red Bull"

🇨🇭 Young Boys Bern begin their European Cup campaign this evening, but excitement in the Swiss capital is dampened by the identity of their Group G opponents.

Statement from the Ostkurve Bern.

#ucl