Matthijs de Ligt on jäänyt alkukaudella pienelle vastuulle Bayern Münchenissä.

De Ligt on pelannut alkukauden kolmessa sarjaottelussa yhteensä vain 32 minuuttia, eikä ole päässyt kertaakaan avauskokoonpanoon. 

Müncheniläislehti TZ:n saamien tietojen mukaan Bayern-luotsi Thomas Tuchelin mielestä de Ligt ei sovi Bayernin pelitapaan. Tuchel ajattelee, ettei de Ligt muun muassa uskalla antaa linjoja murtavia syöttöjä, vaan tyytyy jatkuvasti välttelemään riskejä helpoilla, mutta peliä edistämättömillä syötöillä.

De Ligt on pudonnut Tuchelin asettamassa hierarkiassa Bayernin kolmostoppariksi. Kim Min-jae ja Dayot Upamecano ovat pelanneet Bayernin avauskokoonpanon toppareina alkukaudella. Tuchelin mielestä kaksikko sopii selvästi de Ligtiä paremmin Bayernin nykyiseen pelitapaan.

Bayern hankki de Ligtin Juventuksesta 67 miljoonalla eurolla kesällä 2022.

Bayern kohtaa perjantai-iltana Bayer Leverkusenin Bundesliigan kärkikamppailussa. De Ligtin on määrä aloittaa myös perjantainen ottelu penkiltä.