Huuhkajat jatkoi upeaa EM-karsintataivaltaan torstaina voitettuaan Kazakstanin vieraskentällä 1-0. Oliver Antman viimeisteli ottelun ainoan maalin. Lue lisää ottelusta täältä.

Huuhkajille torstainen voitto oli hyvin tärkeä. Markku Kanervan miehistö johtaa täyden pistepotin myötä karsintalohkoa kolmen pisteen erolla Kazakstaniin ja lähtee loistavista asemista sunnuntain Tanska-otteluun. Lohkon muut joukkueet pelaavat omat ottelunsa myöhemmin torstai-iltana.

Yle haastatteli ottelun jälkeen Kanervaa, joka oli luonnollisesti hyvin onnellinen täydestä pistepotista.

– Tiedettiin, että tämä (voitto) vaatii meiltä aikamoista taistelua, henkistä kanttia ja kärsivällisyyttä. Se tuotti tänään tuloksen. Tiedettiin, että tästä tulee tiukka taistelu. Mielestäni kokonaisuutena peli oli aika hyvin kontrollissamme. Etukäteen tiesimme, että nämä kolme pistettä, jotka täältä napattiin, ovat todella arvokkaita.

– Edelleen korostan sitä, että nyt on vasta puolet pelattu karsinnoista, mutta saatiin pientä eroa Kazakstaniin ja vielä kohtaamme heidät Helsingissä, Kanerva muistutti Ylelle.

Sunnuntaisen Tanska-ottelun jälkeen Huuhkajat kohtaa lokakuussa vieraskentällä Slovenian ja Töölössä Kazakstanin. Karsinnat päättyvät marraskuussa, kun Suomi isännöi Pohjois-Irlantia ja kohtaa päätösottelussa vieraskentällä San Marinon.