FIFA tiedotti aiemmin tällä viikolla kesän 2030 MM-lopputurnauksen kisaisännyydestä.

Turnaus pelataan Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa, mutta kisojen kolme ensimmäistä ottelua pelataan Argentiinassa, Uruguayssa ja Paraguayssa.

Kisojen ensimmäiset ottelut viedään Etelä-Amerikkaan, sillä tuolloin tulee täyteen sata vuotta historian ensimmäisestä MM-lopputurnauksesta. Kisat pelattiin Uruguayssa.

FIFA:n ratkaisu on herättänyt paljon puhetta, sillä turnaus pelataan kolmessa eri maanosassa ja kaikki kuusi kisaisäntää pääsevät suoraan turnaukseen.

RB Leipzigin päävalmentaja Marco Rose on huolissaan siitä, miten paljon pelaajat joutuvat matkustamaan.

– Ensimmäinen asia, jota ajattelin, oli se, miten paljon pelaajat joutuvat matkustamaan ympäriinsä. Pelataanko lohkot samassa maassa? Kuten näette, niin tämä päätös herättää paljon kysymyksiä. Yllätyin siitä todella paljon. Tällä menolla pelaamme pian Mount Everestillä, jos joku rakentaa sinne kentän, Rose sanoi lehdistötilaisuudessaan.

FIFA:n mukaan vain kolme kisaottelua pelataan Etelä-Amerikassa, mutta ainakin Argentiina yrittää neuvotella ottelumäärää suuremmaksi. Argentiinan urheiluministeri Matías Lammens totesi torstaina maan hakevan enemmän kuin yhtä ottelua isännöitäväkseen.