Englannin maajoukkueen ja Liverpoolin entinen hyökkääjä Robbie Fowler on saanut potkut saudiarabialaisen Al-Qadsiahin päävalmentajan tehtävästä.

Fowler, 48, aloitti tehtävässä kesäkuussa, joten hän ehti luotsata joukkuetta vain neljä kuukautta.

Päätöstä voidaan pitää yllättävänä, sillä Al-Qadsiah on Saudi-Arabian toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla toisena, pisteen perässä kärkijoukkue Al-Orubahia.

Fowler aloitti valmennusuransa vuonna 2011 thaimaalaisessa Muangthong Unitedissa, jota hän luotsasi yhden kauden ajan. Thaimaasta lähdettyään hän oli pitkään sivussa valmennustehtävistä, kunnes siirtyi vuonna 2019 australialaisen Brisbane Roarin peräsimeen. Ennen siirtoaan Saudi-Arabiaan Fowler valmensi myös intialaista East Bengal FC:tä.

Al-Qadsiahin Fowler ehti johdattaa yhdeksän otteluun. Joukkue hävisi Saudi-Arabian cupissa ensimmäisellä kierroksella, mutta se pelasi Fowlerin alaisuudessa tappioitta sarjapeleissään.

Fowlerin tilalle Al-Qadsiah nimitti Espanjan maajoukkueen ja Real Madridin entisen keskikenttäpelaajan Michelin, joka on aiemmin luotsannut muun muassa Sevillaa, Málagaa ja Getafea.

نادي القادسية السعودي

@Alqadsiah
#القادسية ينهي علاقته التعاقدية مع المدرب "روبي فاولر"
ويقدم شكره للمدرب على ماقدمه خلال الفترة التعاقدية مع الفريق.

Linkki twiittiin.