Ronaldinho kuuluu historian tunnetuimpien ja viihdyttävimpien pelaajien joukkoon.

Teknisyydestään tunnettu brasilialaistähti muistetaan parhaiten vuosistaan Barcelonassa, mutta Ronaldinho pelasi myös muun muassa PSG:ssä ja AC Milanissa. 

Pelaajaurallaan Ballon d’Orin ja maailmanmestaruuden voittanut laitahyökkääjä juhli Barcelonan kanssa Mestarien liigan voittoa keväällä 2006.

Italialaislehti La Gazzetta dello Sport haastatteli Ronaldinhoa, joka kehui muun muassa Kylian Mbappéa.

– Mbappé on tähtipelaaja, joka ratkaisee ottelut juuri niin kuin itse haluaa. Juuri kuten Rafael Leãokin. Mbappé on pelaaja, joka tuo katsojia stadioneille ja onnistuu suostuttelemaan kannattajat käyttämään rahaa pääsylippuihin. Hänen johdostaan neutraalit katsojat seuraavat otteluita televisiosta.

Ronaldinho pelasi muutaman vuoden ajan AC Milanissa ennen paluutaan Brasiliaan tammikuussa 2011. AC Milan voitti Ronaldinhon viimeisellä kaudella Serie A:n mestaruuden.

– Tulin AC Milaniin hyvin kokeneena pelaajana. Vietin AC Milanissa upeaa aikaa. Pelasin uskomattomien pelaajien kanssa. Siellä oli Kakán, Alexandre Paton, Thiago Silvan, Clarence Seedorfin, David Beckhamin, Andri Ševtšenkon, Andrea Pirlon, Gennaro Gattuson, Massimo Ambrosinin ja Filippo Inzaghin kaltaisia pelaajia. Myöhemmin muun muassa Robinho ja Zlatan Ibrahimovic tulivat AC Milaniin.

– Se oli yhtä tähtiloistoa. Tunnen voittaneeni Serie A:n mestaruuden AC Milanin kanssa, vaikka palasin kesken kauden Brasiliaan.

Carlo Ancelotti valmensi Ronaldinhoa AC Milanissa.

– Ancelotti on loistava valmentaja ja vielä parempi ihminen. Se, että Ancelotti edelleenkin jatkaa huipputasolla kertoo omaa kieltään hänestä. Mielestäni suuruus kuvastaa häntä parhaiten.