Zlatan Ibrahimovic kritisoi Saudi-Arabiaan siirtyneitä tähtipelaajia. Ruotsalaislegenda uskoo heidän riskeeraavan jalkapallollisen perintönsä rahan takia.

Ibrahimovic, 42, päätti uransa kesäkuussa AC Milanissa. Hyökkääjä paljasti Piers Morganin haastattelussa hylänneensä tarjouksia Saudi-Arabiasta ja Kiinasta.

Lukuisat ison profiilin tähdet, kuten Riyad Mahrez, Cristiano Ronaldo ja Karim Benzema ovat siirtyneet Saudi-Arabiaan viimeisen vuoden aikana.

– Minusta tietylle tasolle pääsevien pelaajien on lopetettava korkealla tasolla. Sain tarjouksen Kiinasta ja Saudi-Arabiasta. Mutta kyse on siitä mitä sinä itse haluat. Mitä haluat tavoitella?, Ibrahimovic kommentoi Morganille.

– Sinut on muistettava lahjakkuudestasi, ei rahan vuoksi. Me harjoittelemme päivittäin, että meidän lahjakkuutemme tunnistettaisiin. Siitä haluamme myös itsemme muistettavan.

– Sinä et voi siirtyä alempaan sarjaan ja päättää uraasi eri tavalla. Jotkut pelaajat tarvitsevat kuitenkin rahaa, koska he eivät ansainneet tarpeeksi urallaan.

Ibrahimovic edusti urallaan AC Milanin lisäksi Euroopan huipputasolla Internazionalea, PSG:tä, Manchester Unitedia, Ajaxia ja FC Barcelonaa. Hyökkääjä voitti viidesti Serie A:n ja neljästi Ranskan mestaruuden.

Mestarien liigan voitto jäi Ibrahimovicilta urallaan saamatta.

LUE MYÖS!