Darwin Núñezin syyskausi Liverpoolissa on sujunut kaksijakoisesti.

Núñez ei mahtunut alkukaudella Liverpoolin avauskokoonpanoon Valioliigassa. Ensimmäisestä viidestä sarjaottelusta Núñez avasi vain yhden.

Maaleja on kuitenkin syntynyt varsin mukavalla tahdilla, sillä kaikki kilpailut mukaan luettuna 872 minuuttiin Núñez on viimeistellyt seitsemän maalia ja antanut jopa kuusi maalisyöttöä. Viime viikkoina Jürgen Klopp on jälleen nostanut Núñezin avauskokoonpanoon myös Valioliigassa.

Núñezin kanssa Uruguayn A-maajoukkueessa pelaava konkarihyökkääjä Luis Suárez on tukenut maanmiestään vaikeina aikoina. Suárez paljasti Liverpoolin pyytäneen hyökkääjää keskustelemaan Núñezin kanssa.

– Darwinilla on potentiaalia, teknistä taitoa ja fyysisyyttä. Hän on jo osoittanut sen. Joukkuetoverina en ole yllättynyt Darwinin taidoista, koska olen jo nähnyt ne omin silmin. Puhuin Darwinin kanssa, kun hänellä oli vaikeaa Liverpoolissa.

– Liverpool pyysi minua puhumaan hänen kanssaan. Ohjeistin Darwinia ja kerroin hänelle, millaista englantilainen jalkapallo on. Darwin avautui minulle ja kertoi ongelmansa. Puhuimme niistä ongelmista. Sanoin hänelle, että hänen pitää ottaa maajoukkueessa pelinumerokseen yhdeksikön, kun poistun täältä. Joukkuetoverina olen onnellinen Darwinin puolesta.

Uruguay kohtaa marraskuun MM-karsintaotteluissa Argentiinan ja Bolivian. Suárez ja Núñez ovat mukana Uruguayn maajoukkueessa.