Helsinkiläisseura Gnistan tiedotti perjantaina tehneensä sopimuksen Jussi Leppälahden kanssa.

Leppälahti on Gnistanin uusi päävalmentaja. Luotsi allekirjoitti 1+1 -vuotisen sopimuksen uuden seuransa kanssa.

Leppälahti valmensi viime kaudella KTP:ta. Pesti päättyi potkuihin elokuussa. Leppälahti oli nostanut KTP:n Ykkösestä Veikkausliigaan ja joukkue oli varsin turvallisesti keskikastissa, kun seurajohto päätti antaa valmentajalle potkut. KTP palkkasi Juha Malisen Leppälahden korvaajaksi. KTP ei napannut Malisen alaisuudessa pistettäkään ja putosi suoraan Ykkösliigaan.

Leppälahti on innoissaan uudesta pestistään.

– Hyvät fiilikset on sopimuksesta. Gnistan on kehittyvä seura, jolla on selvät arvot ja selvä strategia. Joukkue ja koko seura on kehittynyt viime vuosina ja tavoite on jatkaa kehittymistä. Juuri seuran vahva halu kehittyä vetosi minuun, Leppälahti sanoi Gnistanin tiedotteessa.

– Haluan Gnistanin pelaavan joka ottelussa intohimoisesti voitosta. Rakennamme pelaamista edellisten onnistuneiden vuosien päälle, mutta tietysti tuon omat mausteeni pelaamiseen ja harjoitteluun.

Helsingin Sanomien mukaan Gnistan hakee veikkausliigalisenssiä ensi kaudeksi, vaikka se pelaakin lähtökohtaisesti Ykkösliigassa. Gnistan hävisi lokakuussa liigakarsinnoissa IFK Mariehamnille yhteismaalein 0-3.

Veikkausliigaseura FC Honka kamppailee merkittävien talousvaikeuksien kanssa, eikä ole maksanut pelaajilleen lokakuun palkkoja, joten liigalisenssin saaminen on kaikkea muuta kuin yksinkertaista. Gnistan on ensimmäisenä jonossa Veikkausliigaan, jos Honka ei saa liigalisenssiä. Liigalisenssihakemukset ovat jätettävä perjantaihin mennessä.