Mohammad Al-Emara on saanut kutsun Linnan juhliin. Jalkapallon huipputuomari vahvisti tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä saamansa kutsun sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan päivityksessä.

Al Emara, 31, on valittu urallaan viidesti Veikkausliigan vuoden erotuomariksi. Kutsu presidentinlinnaan on pakolaisena Suomeen saapuneelle huippuammattilaiselle suuri kunnia, joka oli hänelle nuoruudessa Turussa kasvaessaan kaukainen haave.

– Yläasteella joskus 8. tai 9. luokalla muistan kun tuli Linnan juhlat puheeksi. Möläytin ääneen, että ”joka vuosi sama juttu.. Meille puhutaan Linnan juhlat sitä ja tätä, milloin askarrellaan ja milloin kirjoitetaan jotain ja sitten kun niitä katsoo, niin sä et näe ikinä pakolaisia, Al-Emara kirjoitti julkaisemassan päivityksessä.

– Ajat olivat erilaiset. Koin silloin varmasti ulkopuolisuuden tunnetta. Usko siihen, että minä junnu Turun Varissuolta voisin itse olla kättelemässä presidenttiä omilla ansioillani oli jossain lähellä nollaa.

– Aikuistuttuani olen ymmärtänyt Suomen itsenäisyyden merkityksen. Olen matkustellut erotuomarina ynpäri Eurooppaa ja reissannut maailmalla, mutta paras matka on aina ollut paluumatka. Olen ylpeä juuristani ja taustastani, samalla voin kuitenkin sanoa Suomen olevan minun kotimaa.

– Kansainvälisenä FIFA-erotuomarina minulla on kunnia saada edustaa Suomea ulkomailla ja kannan vastuuta siitä ylpeästi.

– Minä haluan olla rakentamassa Suomea, missä minun lapsilla sekä kaikilla lapsilla ja nuorilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet menestyä ja unelmoida.

Mohammad Al-Emara

@MoAlEmara
Hyvää isänpäivää!
Kutsu Linnan juhliin on valtava kunnia 🙏🏼🇫🇮

Myös naisten MM-kisoissa viime kesänä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa viheltänyt Lina Lehtovaara sai kutsun Presidentinlinnaan.

– Olen äärimmäisen otettu tästä kunniasta, Lehtovaara kommentoi ilahtuneena Kansallisen Liigan erotuomariyhdistyksen julkaisemassa päivityksessä.

Kansallisen Liigan erotuomariyhdistys

@kleyerotuomarit
Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ovat kutsuneet erotuomari Lina Lehtovaaran sekä hänen puolisonsa itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle 6.12. Presidentinlinnaan. 🙏✨

- Olen äärimmäisen otettu tästä kunniasta, Lehtovaara kertoo.

Muokattu 12.11. kello 18:22. Myös Lina Lehtovaara kutsuttiin Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle.