HELSINKI. Fredrik Jensen nähdään pitkästä aikaa taas Huuhkajien paidassa marraskuun viimeisissä EM-karsintaotteluissa Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan. Augsburgin keskikenttäpelaaja on saanut suuremman roolin takaisin Saksan Bundesliigassa, mikä palkittiin Markku Kanervan kutsulla A-maajoukkueeseen.

Viimeksi Huuhkajissa maaliskuussa vaihtopenkillä nähty Jensen, 26, on ikävöinyt maajoukkueympyröitä, mutta erityisesti omaa veljeään Richardia. Läheiset veljekset ovat yhteyksissä toistensa kanssa etänä päivittäin ja tukevat toisiaan kaikessa mahdollisessa.

– On kiva nähdä taas jätkiä ja broidia. Emme niin usein tapaa toisiamme vuoden aikana niin on mukava nähdä nyt Rickeä aamupalalla, Jensen tunnelmoi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Jensenin peliaika Augsburgissa nousi huomattavasti lokakuussa, kun Jess Thorup saapui uudeksi päävalmentajaksi Enrico Maaßenin tilalle. Suomalainen syötti peräti kolme maalia kauden ensimmäisessä ottelussaan avauskokoonpanossa 5-2-voitossa vieraisssa Heidenheimia vastaan.

Jensen on kokonaisuudessaan pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua Bundesliigaa. Thorupin saapuminen toi rentoutta omaan tekemiseen.

– Varmasti sellaista vapautta on tullut enemmän siihen meidän- ja omaan peliin. Se ei ole sellaista huutamista sivurajalta sinne sun tänne. Sen vapauden kautta on tullut pisteitäkin Jensen avasi.

Sen sijaan lokakuun syöttöhatut unohtuivat mielestä nopeasti.

– Totta kai se auttaa meidän omaa peliämme, kun tulee onnistumisia mutta ainahan voi parantaa. En ole sitten sitä hirveästi enää miettinyt, Jensen mainitsi.

Jensenin viime kausi oli loukkaantumisten varjostama. Nilkkavamma päätti tuolloin hänen pelinsä jo huhtikuussa.

Nyt Jensen on pysynyt terveenä ja hän on hyvin kiitollinen siitä. Hän on hyväksynyt itselleen, että vammoja tulee toisinaan tämän lajin parissa.

– En ajattele enää hirveästi niitä. Se terveenä oleminen on aina se sama toive. Jos loukkaantumisia tulee, niin sitten tulee, Jensen totesi tyynesti.

Suomi kohtaa perjantaina Pohjois-Irlannin EM-karsintojen viimeisessä kotiottelussaan. Maanantaina vuorossa on vielä viimeisenä vierailu San Marinoon.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!