FC Hongan taival Palloliiton kolmella ylimmällä sarjatasolla päättyy toistaiseksi.

Iltalehti uutisoi torstaina, että Hongan Veikkausliiga-joukkueen taustayhtiö Esport Honka on hakeutunut konkurssiin.

FC Honka ry kertoo tiedotteessaan, että se tulee ottamaan haltuunsa Esport Honka oy:n alla toimineet Miesten Kakkosta pelaavan Honka Akatemian sekä P17 Akatemian.

Hongan edustusjoukkue tuli tällä kaudella Veikkausliigassa viidenneksi ja hävisi eurolopputurnauksen kaksiosaisessa finaalissa VPS:lle 0-2.

Kauden päätyttyä kävi ilmi, että Hongan liigajoukkue ei ole saanut palkkojaan lokakuun osalta. Seura jätti hakematta liigalisenssiä ensi kaudeksi, eikä sarjahakemusta jätetty myöskään seuraaville sarjaportaille.

– Tilanne Esport Honka oy:n henkilöstön ja pelaajien osalta on hyvin valitettava ja raskas, kun palkat ovat edelleen maksamatta ja ihmiset ovat joutuneet sietämään epätietoisuutta. Se, miten asiat on hoidettu Esport Honka oy:n puolella ei vastaa FC Honka ry:n arvoja eikä toimintatapoja ja haluamme tässä tilanteessa korostaa, että FC Honka ry:n toiminta perustuu avoimuudelle, hyvälle viestinnälle ja ihmisten kunnioittamiselle sekä hyvään hallintoon ja vastuullisuuteen, kommentoi FC Honka ry tiedotteessaan.

– Lähitulevaisuudessa FC Honka ry:n tavoitteena on rakentaa vakaalle pohjalle uutta yhtiömuotoista toimintaa huippu-urheiluvaiheen osalta.

– Esport Hongan tilanteella ei ole suoraa taloudellista vaikutusta FC Honka ry:n toimintaan, ja yhdistyksen laadukas junioritoiminta jatkuu entisellään. Kansallisen Liigan joukkue toimii FC Honka ry:n alla.

FC Honka ry

@HonkaRy
FC Hongan tarinalle uusi alku – FC Honka ry tulee ottamaan haltuunsa Miesten kakkosdivisioonan sarjapaikan ja P17 SM-karsintasarjapaikan.

🔗 fchonka.fi/2023/11/fc-hon…

#MeOllaanHonka