Mario Balotelli on pelannut edellisen kerran Italian A-maajoukkueessa yli viisi vuotta sitten. 

Balotelli, 33, edustaa nykyään turkkilaista Adana Demirsporia. Balotelli on pelannut peliminuutteihin nähden tehokkaan syyskauden Turkin pääsarjassa. 182 minuuttiin on syntynyt kolme maalia.

TVPlay haastatteli Balotellia, joka haluaa päästä mukaan Italian ensi kesän EM-kisajoukkueeseen. Balotelli kertoi olevansa edelleen Italian paras hyökkääjä.

– Haluan päästä takaisin pelikuntoon ja pelata maajoukkuessa. Jos olen kunnossa, olen edelleen paras italialainen hyökkääjä. Odotan pääseväni mukaan EM-kisoihin. Antakaa minulle vaikka nyt yksi maaottelu, vaikka olen loukkaantuneena. Edellisessä ottelussa Giacomo Raspadori ja Gianluca Scamacca pelasivat yhdessä kärjessä. Kuinka monta kertaa he laukoivat? Kahdesti? Jos haluat voittaa EM-kisat, soita minulle, Balotelli vakuutti.

Balotelli ei ole aiemmin työskennellyt Italian maajoukkueluotsi Luciano Spallettin kanssa.

– Tunnen Spallettin. Olen tavannut hänet muutaman kerran. Vitsailimme keskenämme, kun kohtasimme toisemme harjoitusottelussa. Minulla ei ole kuitenkaan läheisiä välejä hänen kanssaan. En tunne juurikaan Spallettin pelitapaa. Näin joitain Napolin otteluita, mutta en tiedä tarkasti, mitä hän pyytää pelaajiltaan.

Italian EM-kisapaikka varmistui maanantaina, kun se pelasi maalittoman tasapelin Ukrainan kanssa. Tappion välttäminen riitti kisapaikan varmistamiseen. Ukrainan oli sen sijaan voitettava ottelu noustakseen karsintalohkon toiselle sijalle ja siten kisoihin. Italian Bryan Cristante kaatoi lisäajalla boksissa Ukrainan Myh’ailo Mudrykin, mutta tilanteesta ei jostain syystä vihelletty pilkkua.

– Jos minulle ei olisi vihelletty tuosta pilkkua, olisin tullut hulluksi. Se oli selvä rangaistuspotku. Mudryk oli jo ohittanut Cristanten, joten se on rike. Se on päivänselvää. Gianluigi Donnarumma olisi kuitenkin ottanut pilkun joka tapauksessa kiinni, koska hän on maailman paras maalivahti.

LUE MYÖS: Katso: Mario Balotelli hurjassa kolarissa – kieltäytyi puhalluskokeesta