Marseillen ja Lyonin oli määrä iskeä yhteen viime sunnuntaina Ranskan pääsarjassa.

Ottelu jouduttiin kuitenkin perumaan, sillä Marseillen ultrakannattajat hyökkäsivät Lyonin joukkuetta kuljettaneen bussin kimppuun. Lyonin bussin ikkunat rikottiin ja sisään heitettiin kiviä, joista yksi osui Lyon-luotsi Fabio Grosson silmäkulmaan.

Grossoa hoidettiin Marseillen stadionilla ja lopulta ottelu peruttiin, vaikka Marseille oli tiettävästi halukas pelaamaan kamppailun.

Grosso asteli median eteen perjantaina ennen sunnuntain Metz-ottelua. Ranskan suurseura on parhaillaan sarjataulukossa viimeisellä sijalla.

Italialaisvalmentaja otti kantaa viime sunnuntain tapahtumiin.

– Olimme todella pettyneitä, vihaisia ja surullisia. Sunnuntai oli surullinen päivä urheilulle. Emme voi riskeerata ihmishenkiä jalkapallo-ottelun vuoksi. En ole tärkein henkilö täällä, sillä bussissa oli 40 ihmistä ja yhtä hyvin joku muu olisi voinut joutua uhriksi. Myös kannattajien bussi joutui samanlaiseen tilanteeseen. Oli mahdollista, etten olisi tänä päivänä täällä puhumassa tapahtuneesta.

Grosso kummasteli, miksei suurempi määrä viranomaisia saattanut Lyonin joukkuetta kohti Marseillen stadionia.

– Toivon, ettemme vain odota jotain pahempaa tapahtuvan. Matkalla otteluun turvanamme oli vain kaksi moottoripyörää ja kaksi autoa. Ottelun jälkeen kotimatkalla turvanamme oli neljä autoa ja 20 moottoripyörää. Miksi reagoimme näihin asioihin vasta sitten, kun jotain tapahtuu, Grosso mietti.

LUE MYÖS: Pitkäaikainen Lyon-pomo otti kantaa viikonlopun tapahtumiin: ”Seuraavalla kerralla luvassa on kuolleita”