Italia selvitti tiensä ensi kesän EM-lopputurnaukseen sijoituttuaan karsintalohkossaan toiseksi. 

Kisapaikka varmistui aiemmin tällä viikolla, kun Italia pelasi maalittoman tasapelin Ukrainan kanssa. Tappion välttäminen riitti kisapaikkaan. Ukrainan olisi sen sijaan pitänyt voittaa Italia noustakseen karsintalohkon kakkossijalle. Ukraina joutui EM-jatkokarsintaan.

Ukrainan ja Italian välinen EM-karsintaottelu herätti paljon puhetta kamppailun jälkeen. Lisäajalla Ukrainan Myh’ailo Mudryk kaadettiin boksissa, mutta palloa ei viety pilkulle. Ottelun viheltänyt Jesús Gil Manzano sai huomattavasti kritiikkiä ratkaisustaan.

Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis totesi italialaismediassa, että Ukrainalle olisi pitänyt viheltää tilanteesta rangaistuspotku. 

De Laurentiisin ja Italian päävalmentajan Luciano Spallettin välit eivät ole tiettävästi parhaimmasta päästä. Spalletti johdatti Napolin viime kaudella Serie A:n mestariksi, mutta erosi sittemmin päävalmentajan paikalta ajauduttuaan erimielisyyksiin De Laurentiisin kanssa.

Spalletti otti julkisuudessa kantaa De Laurentiisin rangaistuspotkukommentteihin.

– Ryöstimmekö kisapaikan? Oli kaksi tapaa kommentoida Ukraina-ottelua. Joko nostat esiin sen, miten pelaajat pelasivat. He lähtivät rohkeasti tärkeään otteluun. Tai sitten puhut siitä ainoasta välikohtauksesta ja väität, että saimme halutun tuloksen ryöstämällä. Minusta tuo on vain surullista.